Hapankaalipiirakka

Nautiskele hapankaalipiirakkaa vaikka perjantaina saunaillan päätteeksi. Tuhti piirakka kätkee sisäänsä bratwursteja. Palanpainikkeeksi sopii hyvin vaikka saksalainen vehnäolut.
  • 1 h 10 min
  • 352 Kcal / annos

Ainekset

Pohja:
2 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
perunahiutaleita (perunamuusiaineksia)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1 dl
sulatettua voita
2 rkl
vettä
Täyte:
400 g
hapankaalia
1-2 tl
kuivattua salviaa
2 rkl
hunajaa
4
bratwurstia
200 g
kermaviiliä
2 rkl
sinappia
2
kananmunaa
piirakan päälle voimakasta juustoa raasteena

Valmistusohjeet

  1. Piirakasta tulee noin 6-8 hengelle

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet nopeasti kulhossa taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Purista hapankaalista ylimääräinen neste pois. Sekoita hapankaalin joukkoon salvia ja hunaja. Levitä osa seoksesta piirakan pohjalle. Halkaise bratwurstit pituussuunnassa ja levitä ne täytteen päälle. Lisää loput hapankaaliseoksesta.
  3. Sekoita kermaviili, sinappi ja munat tasaiseksi. Kaada piirakan päälle. Ripottele lopuksi pintaan juustoraastetta. Paista piirakkaa noin 40 minuuttia. Tarjoile hieman haaleana.

Kommentit

    Näytä lisää