Hapankaalipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hapankaalipiirakka

Nautiskele hapankaalipiirakkaa vaikka perjantaina saunaillan päätteeksi. Tuhti piirakka kätkee sisäänsä bratwursteja. Palanpainikkeeksi sopii hyvin vaikka saksalainen vehnäolut.

22.4.2009 10:10
Valmistusaika1 h 10 min
Energia352 Kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 2 dl

    hiivaleipäjauhoja

  • 1 dl

    perunahiutaleita (perunamuusiaineksia)

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 dl

    sulatettua voita

  • 2 rkl

    vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 400 g

    hapankaalia

  • 1-2 tl

    kuivattua salviaa

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 4

    bratwurstia

  • 200 g

    kermaviiliä

  • 2 rkl

    sinappia

  • 2

    kananmunaa

  • piirakan päälle voimakasta juustoa raasteena

Valmistusohjeet

  1. Piirakasta tulee noin 6-8 hengelle Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet nopeasti kulhossa taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Purista hapankaalista ylimääräinen neste pois. Sekoita hapankaalin joukkoon salvia ja hunaja. Levitä osa seoksesta piirakan pohjalle. Halkaise bratwurstit pituussuunnassa ja levitä ne täytteen päälle. Lisää loput hapankaaliseoksesta.

  3. Sekoita kermaviili, sinappi ja munat tasaiseksi. Kaada piirakan päälle. Ripottele lopuksi pintaan juustoraastetta. Paista piirakkaa noin 40 minuuttia. Tarjoile hieman haaleana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit