Sieni-tomaattifocaccia ja artisokkatahna

Tuore, itsetehty focaccia ei vain tuo hyvää tuoksua keittiöön, vaan saa koko perheen hyvälle tuulelle. Tämän pehmeän leivän kanssa maistuu artisokansydämistä tehty levite.

24.4.2009 14:37
Määrä4 pientä leipää
Valmistusaika2 h
Energia642 Kcal 1 hengen annos artisokkatahnan kanssa

Ainekset

  • 2 1/2 dl

    kädenlämpöistä vettä

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 500 g

    vehnäjauhoa

  • 1/2 dl

    oliiviöljyä

  • <b>Päälle:</b>

  • oliiviöljyä

  • 250 g

    siitakesieniä

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • isokiteistä merisuolaa

  • <b>Artisokkatahna:</b>

  • 200 g

    artisokansydämiä

  • 3 tl

    piparjuuritahnaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä

Valmistusohjeet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen sokerin ja suolan kanssa. Lisäile jauhoja pikku hiljaa taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa taikinasta pallo, joka irtoaa hyvin kulhon reunoista. Anna taikinan kohota puolisen tuntia peitettynä.

  2. Vaivaa valmista taikinaa hetki pöydällä ja jaa se neljään osaan. Painele taikinat noin 2 cm paksuisiksi leiviksi pellille leivinpaperin päälle. Halkaise siitakesienet ja kirsikkatomaatit. Painele ne taikinan päälle. Anna leipien kohotan vielä hetki ennen uuniin laittoa. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  3. Juuri ennen uuniin laittoa lorota foccacian päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paista noin 10-15 min.

  4. Valmista tahna sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Voit lisätä myös vähän vettä, että saat hyvän koostumuksen tahnaan. Tarkista suola ja pippuri vielä lopuksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit