Suklaa-juustobrownie

Tässä suklaa-juustobrowniessa yhdistyvät kivasti tumma ja valkoinen suklaa. Valmista brownie etukäteen valmiiksi, anna sen jäähtyä hyvin ja leikkaa annospaloiksi. Sopii hyvin vaikka piknikille evääksi.
  • 1 h 30 min
  • n. 20 annos palaa
  • 279 Kcal

Ainekset

250 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
5 dl
sokeria
4
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g
tummaa suklaata sulatettuna
2 dl
pekaanipähkinöitä rouhittuna
100 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
valkosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
1,5 dl
sokeria
2 rkl
vehnäjauhoa
2
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

    Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä. Lisää suklaa ja rouhitut pekaanipähkinät taikinaan ja sekoita hyvin.
  2. Vuoraa pitkulainen esim. lasagnevuoka jossa on korkeat reunat leivinpaperilla. Lusikoi puolet suklaataikinasta vuokaan. Säästä loput kolmanteen kerrokseen.
  3. Valmista nyt toinen kerros. Sulata valkosuklaa ja anna sen vähän jäähtyä. Sekoita 100 g voita, tuorejuusto ja valkosuklaa sekaisin. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin.
  4. Kaada valkoinen juustokerros suklaatakinan päälle ja kaada loput suklaataikinasta valkoisen juustokerroksen päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan.
  5. Paista brownieta 175 asteessa noin 40 min - 1 h. Paistoaika riippuu brownien paksuudesta. Jäädytä brownie hyvin ennen leikkaamista. Valmista se mieluiten edellisenä päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää