Suklaa-juustobrownie - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaa-juustobrownie

Tässä suklaa-juustobrowniessa yhdistyvät kivasti tumma ja valkoinen suklaa. Valmista brownie etukäteen valmiiksi, anna sen jäähtyä hyvin ja leikkaa annospaloiksi. Sopii hyvin vaikka piknikille evääksi.

24.4.2009 14:51
Määrän. 20 annos palaa
Valmistusaika1 h 30 min
Energia279 Kcal

Ainekset

  • 250 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 5 dl

    sokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • 100 g

    tummaa suklaata sulatettuna

  • 2 dl

    pekaanipähkinöitä rouhittuna

  • 100 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 300 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 200 g

    valkosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    vehnäjauhoa

  • 2

    kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä. Lisää suklaa ja rouhitut pekaanipähkinät taikinaan ja sekoita hyvin.

  2. Vuoraa pitkulainen esim. lasagnevuoka jossa on korkeat reunat leivinpaperilla. Lusikoi puolet suklaataikinasta vuokaan. Säästä loput kolmanteen kerrokseen.

  3. Valmista nyt toinen kerros. Sulata valkosuklaa ja anna sen vähän jäähtyä. Sekoita 100 g voita, tuorejuusto ja valkosuklaa sekaisin. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin.

  4. Kaada valkoinen juustokerros suklaatakinan päälle ja kaada loput suklaataikinasta valkoisen juustokerroksen päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan.

  5. Paista brownieta 175 asteessa noin 40 min - 1 h. Paistoaika riippuu brownien paksuudesta. Jäädytä brownie hyvin ennen leikkaamista. Valmista se mieluiten edellisenä päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit