Karitsanlihakebakot ja punajuurisalaatti

Nämä fetajuustoiset karitsanlihakebakot maistuvat ihanille punajuurisalaatin kanssa tarjoiltuna. Ota ne mukaan vaikka piknikille, kebakot maistuvat myös kylminä. Samasta taikinasta voit tehdä myös lihapullia!
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • 345 Kcal/annos

Ainekset

Kebakot:
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
800 g
jauhelihaa
50 g
kapriksia
3 tl
kuivattua minttua
suolaa
mustapippuria
200 g
fetajuustoa
1
kananmuna
Salaatti:
500 g
punajuuria
2
vihreää hapanta omenaa
1
sitruunan mehu
1
kurkku
200 g
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Raasta punajuuret. Höyrytä punajuuriraaste kypsäksi. Jäähdytä. Raasta omena ja purista sitruunamehua raasteen päälle. Raasta kurkku. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi ja tarjoile kylmänä kebakkojen kanssa.
  2. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Ota pieniä annoksia taikinaa ja purista liha metallisten varrastikkujen ympärille. Grillaa kypsiksi uunissa tai grillissä.

Kommentit

    Näytä lisää