Merileväsalaatti ja edamame papuja

Japanilainen ruoka on niin paljon enemmän kuin pelkkää sushia. Kokeile vaikka maukasta merileväsalaattia ja edamame papuja. Nämä kevyet herkut maistuvat ja näyttävät hyville.
  • 15 min
  • 4 annosta

Ainekset

200 g
valkoista retikkaa (jos löydät itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä japanilaista Daikon retikkaa, käytä sitä)
1
kurkku
3 rkl
kuivattua wakame-merilevää (saa valmiina paloina japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
Kastike:
3 rkl
riisiviinietikkaa
4 rkl
ruokaöljyä
1 rkl
soijakastiketta
2 tl
sokeria
1
sipuli raastettuna
Lisäksi:
300 g
edamame papuja (saa japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä pakasteesta)
suolakiteitä

Valmistusohjeet

  1. Raasta retikka ja kurkku. Sekoita joukkoon merilevän palat. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita kunnes sokeri on sulanut ja kaada salaatin joukkoon.

    Anna seistä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Merilevä kostuu ja huomaat kuinka se saa aivan uuden muodon salaatissa. Tarjoile kylmänä.
  2. Kiehauta kattilassa vettä ja keitä edamamepapuja pari minuuttia. Siivilöi ja ripottele päälle merisuolaa.

    Imaise pavun kuoren sisällä olevat hernemäiset osat suuhun. Ne maistuvat hyvältä suolan kanssa tarjoiltuna. Edamame papuja löydät ainakin Tokyokan liikkeestä www.tokyokan.fi pakasteena.

    (Astiat: Pentik)

Kommentit

    Näytä lisää