Reseptit
Merileväsalaatti ja edamame papuja

Merileväsalaatti ja edamame papuja
Japanilainen ruoka on niin paljon enemmän kuin pelkkää sushia. Kokeile vaikka maukasta merileväsalaattia ja edamame papuja. Nämä kevyet herkut maistuvat ja näyttävät hyville.
- 15 min
- 4 annosta
Ainekset
- 200 g
- valkoista retikkaa (jos löydät itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä japanilaista Daikon retikkaa, käytä sitä)
- 1
- kurkku
- 3 rkl
- kuivattua wakame-merilevää (saa valmiina paloina japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
- Kastike:
- 3 rkl
- riisiviinietikkaa
- 4 rkl
- ruokaöljyä
- 1 rkl
- soijakastiketta
- 2 tl
- sokeria
- 1
- sipuli raastettuna
- Lisäksi:
- 300 g
- edamame papuja (saa japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä pakasteesta)
- suolakiteitä
Valmistusohjeet
- Raasta retikka ja kurkku. Sekoita joukkoon merilevän palat. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita kunnes sokeri on sulanut ja kaada salaatin joukkoon.
Anna seistä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Merilevä kostuu ja huomaat kuinka se saa aivan uuden muodon salaatissa. Tarjoile kylmänä. - Kiehauta kattilassa vettä ja keitä edamamepapuja pari minuuttia. Siivilöi ja ripottele päälle merisuolaa.
Imaise pavun kuoren sisällä olevat hernemäiset osat suuhun. Ne maistuvat hyvältä suolan kanssa tarjoiltuna. Edamame papuja löydät ainakin Tokyokan liikkeestä www.tokyokan.fi pakasteena.
(Astiat: Pentik)
Kommentit
Näytä lisää