Merileväsalaatti ja edamame papuja

Japanilainen ruoka on niin paljon enemmän kuin pelkkää sushia. Kokeile vaikka maukasta merileväsalaattia ja edamame papuja. Nämä kevyet herkut maistuvat ja näyttävät hyville.

8.5.2009 14:34
Määrä4 annosta
Valmistusaika15 min

Ainekset

  • 200 g

    valkoista retikkaa (jos löydät itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä japanilaista Daikon retikkaa, käytä sitä)

  • 1

    kurkku

  • 3 rkl

    kuivattua wakame-merilevää (saa valmiina paloina japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

  • <b>Kastike:</b>

  • 3 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 4 rkl

    ruokaöljyä

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 2 tl

    sokeria

  • 1

    sipuli raastettuna

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 300 g

    edamame papuja (saa japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä pakasteesta)

  • suolakiteitä

Valmistusohjeet

  1. Raasta retikka ja kurkku. Sekoita joukkoon merilevän palat. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita kunnes sokeri on sulanut ja kaada salaatin joukkoon. Anna seistä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Merilevä kostuu ja huomaat kuinka se saa aivan uuden muodon salaatissa. Tarjoile kylmänä.

  2. Kiehauta kattilassa vettä ja keitä edamamepapuja pari minuuttia. Siivilöi ja ripottele päälle merisuolaa. Imaise pavun kuoren sisällä olevat hernemäiset osat suuhun. Ne maistuvat hyvältä suolan kanssa tarjoiltuna. Edamame papuja löydät ainakin Tokyokan liikkeestä www.tokyokan.fi pakasteena. (Astiat: Pentik)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit