Reseptit
Yakiniku ja omenakastike

Yakiniku ja omenakastike
Yakiniku tarjoillaan omenakastikkeen kera. Valitse tarjoiluastioiksi kauniita lautasia. Japanissa on tärkeää myös miltä ruoka näyttää, ei vain ruoan maku.
- 1 h
- 4 hengelle
Ainekset
- 700 g
- härän sisäfileetä
- Marinadi:
- 4
- valkosipulinkynttä
- 8 rkl
- soijakastiketta
- 4 rkl
- seesamiöljyä
- 6 rkl
- sakea ( esim. Gekkeikan jota saa Alkosta)
- 2 tl
- suolaa
- Omenakastike:
- 1
- valkosipulinkynsi
- 1
- vihreä hapan omena
- 1
- sipuli
- 4 rkl
- soijakastiketta
- 3 rkl
- miriniä
- 2 rkl
- seesamiöljyä
- 1 rkl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
- lisäksi:
- seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
- Hienonna valkosipuili aivan hienoksi. Sekoita lihan marinadin ainekset ja nosta liha marinadiin ainakin pariksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
- Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ennen paistoa.
Pyyhi pinta puhtaaksi ja paista lihalle kaunis väri parilalla tai pannulla. Jätä liha roseeksi sisältä. - Raasta hienoksi valkosipulinkynsi, omena ja sipuli. Sekoita soijakastike, mirin, seesamiöljy, sokeri ja suola keskenään, ja sekoita niin kauan kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Kaada seos raastettujen vihannesten päälle.
- Leikkaa lihasta ohuen ohuita siivuja ja nosta ne tarjoiluastialle. Lusikoi päälle omenakastiketta, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile välittömästi.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää