Yakiniku ja omenakastike

Yakiniku tarjoillaan omenakastikkeen kera. Valitse tarjoiluastioiksi kauniita lautasia. Japanissa on tärkeää myös miltä ruoka näyttää, ei vain ruoan maku.
  • 1 h
  • 4 hengelle

Ainekset

700 g
härän sisäfileetä
Marinadi:
4
valkosipulinkynttä
8 rkl
soijakastiketta
4 rkl
seesamiöljyä
6 rkl
sakea ( esim. Gekkeikan jota saa Alkosta)
2 tl
suolaa
Omenakastike:
1
valkosipulinkynsi
1
vihreä hapan omena
1
sipuli
4 rkl
soijakastiketta
3 rkl
miriniä
2 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
lisäksi:
seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna valkosipuili aivan hienoksi. Sekoita lihan marinadin ainekset ja nosta liha marinadiin ainakin pariksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
  2. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ennen paistoa.

    Pyyhi pinta puhtaaksi ja paista lihalle kaunis väri parilalla tai pannulla. Jätä liha roseeksi sisältä.
  3. Raasta hienoksi valkosipulinkynsi, omena ja sipuli. Sekoita soijakastike, mirin, seesamiöljy, sokeri ja suola keskenään, ja sekoita niin kauan kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Kaada seos raastettujen vihannesten päälle.
  4. Leikkaa lihasta ohuen ohuita siivuja ja nosta ne tarjoiluastialle. Lusikoi päälle omenakastiketta, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile välittömästi.

Kommentit

    Näytä lisää