Nokkoskeitto

Nokkoskeitto sopii keväiseksi alkuruoaksi.
  • 25 min
  • 4 hengelle
  • 226 Kcal / annos

Ainekset

n. 1,5 l
nokkosen lehtiä
1
sipuli
3 rkl
vehnäjauhoa
6 dl
kuumaa kasvislientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
mustapippuria
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna niiden kuumentua, mutta ei ruskistua.
  3. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi huolellisesti sekoittaen muutamassa erässä. Lisää viini. Lisää myös nokkoset, suola, pippuri ja kerma. Anna hautua vielä 5-10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää