Nokkoskeitto

Nokkoskeitto sopii keväiseksi alkuruoaksi.

18.5.2009 10:10
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min
Energia226 Kcal / annos

Ainekset

  • n. 1,5 l

    nokkosen lehtiä

  • 1

    sipuli

  • 3 rkl

    vehnäjauhoa

  • 6 dl

    kuumaa kasvislientä

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

  • 2 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo nokkosen lehdet huolellisesti ja keitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja hienonna lehdet.

  2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna niiden kuumentua, mutta ei ruskistua.

  3. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi huolellisesti sekoittaen muutamassa erässä. Lisää viini. Lisää myös nokkoset, suola, pippuri ja kerma. Anna hautua vielä 5-10 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit