Korvasienipasta ja parsabruschetta

Kokeile syksyistä korvasienipastaa ja parsabruschettaa.
  • 45 min
  • 4 hengelle
  • Pasta: annos 630 Kcal, Bruschetta: annos 245 Kcal

Ainekset

1 l
esikäsiteltyjä korvasieniä
4
salottisipulia
50 g
voita
4 dl
kermaa
50 g
Koskenlaskija-juustoa
nippu ruohosipulia
suolaa ja pippuria mausteeksi
500 g
tagliatellepastaa
Parsabruschetta:
4
valkosipulinkynttä
4
siivua maalaisleipää
oliiviöljyä
8
vihreää parsaa
150 g
ilmakuivattua kinkkua
parmesanjuustolastuja
yrttejä ja erilaisia salaatinlehtiä
suolaa ja pippuria
balsamicosiirappia

Valmistusohjeet

  1. TÄRKEÄÄ!!

    Keitä korvasienet runsaassa vedessä vähintään kahteen kertaan. Oikea sienten ja veden suhde on 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Korvasieniä tulee keittää vähintään viisi minuuttia molemmilla kerroilla ja ne myös huuhdellaan hyvin runsaassa vedessä molempien keittokertojen jälkeen. Keittovesi heitetään pois.

    Myös kuivatut korvasienet tulee keittää kahteen kertaan. Ensin niitä liotetaan vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä, liotusvesi heitetään pois ja sen jälkeen ne keitetään samalla tavoin kuin tuoreet korvasienetkin. Keitto- ja huuhteluvesiä ei saa käyttää ruoanvalmistukseen.

    Huomioi korvasieniä käsitellessäsi, että niistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja. Muista tuulettaa keittopisteen alue hyvin, kun ryöppäät korvasieniä.
  2. Hienonna sienet. Hienonna salottisipulit ja kuullota ne voissa. Lisää hienonnetut sienet ja jatka kuullotusta hetki. Lisää kerma ja anna kuumentua.

    Pilko juusto ja lisää se sekoitelleen kuuman kerman joukkoon. Kun juusto on sulanut mausta kastike ruohosipulilla ja suolalla sekä pippurilla. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna valkosipulit. Pirskottele leipäsiivujen päälle oliiviöljyä ja levitä valkosipulit leivän pintaan. Paahda leivät kauniin ruskeiksi uunissa.

    Kuori ja keitä parsat. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä heti keittämisen jälkeen. Kokoa leivän päälle salaattia ja yrttejä, ilmakuivattua kinkkua, pilkotut parsat ja parmesanlastuja.

    Pirskottele päälle vielä vähän balsamicosiirappia, mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää