Paprika-tomaattikeitto

Paprika-tomaattikeitto saa paahteisen maun, kun kasvikset kypsennetään ensin uunissa.
  • 35 min.
  • 4
  • 158 Kcal / annos

Ainekset

2
punaista paprikaa
500 g
tomaattia tai säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
2
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
ripaus savusuolaa
1 l
kasvislientä
nippu yrttejä esim. basilikaa ja persiljaa
lisukkeeksi esim. raejuustoa ja halutessasi krutonkeja

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa paprika paloiksi. Halkaise tomaatit. Siivuta punasipulit ja kuori valkosipulit. Nosta ainekset uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja savusuolaa.


  2. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

    Jos käytät säilöttyjä tomaatteja säästä niiden liemi keiton liemeen. Nosta tomaatit liemestä uunivuokaan.

  3. Kuumenna kasvisliemi ja lisää vihannekset kiehuvaan liemeen. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehahtaa. Koristele lopuksi yrteillä.

Kommentit

    Näytä lisää