Grillikasvis-bruschetat ja paputahna

  • 45 min + marinoitiaika
  • 4 hengelle

Ainekset

2
punaista paprikaa
1
keltainen paprika
1
kesäkurpitsa
2
sitruunan mehu
1
valkosipulinkynsi
sormisuolaa
mustapippuria
1
pieni maalaisleipä
nippu yrttejä esim. basilikaa ja lehtipersiljaa
suolaheinää
Paputahna:
300 g
valkoisia papuja
2
valkosipulinkynttä
ripaus cayennenpippuria
mustapippuria
oliiviöljyä
Tomaattitäyte:
tomaattikuutioita ja basilikaa
tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja

Valmistusohjeet

  1. Valmista paputahna sekoittamalla ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.

    Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi pitkulaisiksi siivuiksi. Leikkaa paprikat neljään osaan ja puhdista ne siemenistä. Grillaa vihannekset pehmeiksi grillissä. Nosta ne lämpiminä reunalliseen astiaan.

    Purista päälle sitruunanmehua, hienonna joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna vihannesten jäähtyä ja sekoittele silloin tällöin vähän.
  2. Grillaa leipäsiivut rapeiksi. Levitä päälle paputahnaa, nosta päälle salaattia ja yrttejä sekä marinoidut vihannekset. Tai laita pelkän paahdetun leivän päälle kuutioituja tomaatteja ja basilikaa tai säilykekirsikkatomaatteja.

Kommentit

    Näytä lisää