Grillattu inkiväärilohi ja varhaisnaurisnyytit

Alkukesän parhainta antia ovat makeat varhaisnauriit. Ne sopivat hyvin lisukkeeksi vaikka grillatulle lohelle.
  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

Naurisnyytit:
300 g
varhaisnaurista kuutioituna
4 rkl
hunajaa
2
sitruunan mehu
50 g
voita
nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa
ripaus suolaa
Grillilohi:
700 g
merilohta tai 4 kpl lohimedaljonkeja
Marinadi:
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
3 dl
kuivaa omenasiideriä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin naurisnyytit. Leikkaa nauris paloiksi ja nosta palat folionyyttiin. Lorota päälle unajaa, sitruunan mehua ja lisää vielä pala voita. Silppua kevätsipuli ja persilja ja mausta nauriit. Sulje nyytit. Grillaa kunnes nauriit ovat pehmenneet.
  2. Leikkaa lohi medaljongeiksi. Sekoita marinadin ainekset ja nosta lohet marinadiin puoleksi tunniksi. Grillaa nopeasti jättäen lohi vähän roseeksi sisältä. Ota loheen nopeasti väri ja nosta se sen jälkeen uunivuokaan ja vuoka grilliin. Lohi on rasvaista ja näin se pysyy paremmin kasassa ja sitä on helpompi käsitellä.

Kommentit

    Näytä lisää