Grillattu inkiväärilohi ja varhaisnaurisnyytit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattu inkiväärilohi ja varhaisnaurisnyytit

Alkukesän parhainta antia ovat makeat varhaisnauriit. Ne sopivat hyvin lisukkeeksi vaikka grillatulle lohelle.

22.5.2009 10:20
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • <b>Naurisnyytit:</b>

  • 300 g

    varhaisnaurista kuutioituna

  • 4 rkl

    hunajaa

  • 2

    sitruunan mehu

  • 50 g

    voita

  • nippu kevätsipulia

  • tuoretta persiljaa

  • ripaus suolaa

  • <b>Grillilohi:</b>

  • 700 g

    merilohta tai 4 kpl lohimedaljonkeja

  • <b>Marinadi:</b>

  • 1

    sitruunan mehu ja raastettu kuori

  • 2 rkl

    tuoretta raastettua inkivääriä

  • 3 dl

    kuivaa omenasiideriä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin naurisnyytit. Leikkaa nauris paloiksi ja nosta palat folionyyttiin. Lorota päälle unajaa, sitruunan mehua ja lisää vielä pala voita. Silppua kevätsipuli ja persilja ja mausta nauriit. Sulje nyytit. Grillaa kunnes nauriit ovat pehmenneet.

  2. Leikkaa lohi medaljongeiksi. Sekoita marinadin ainekset ja nosta lohet marinadiin puoleksi tunniksi. Grillaa nopeasti jättäen lohi vähän roseeksi sisältä. Ota loheen nopeasti väri ja nosta se sen jälkeen uunivuokaan ja vuoka grilliin. Lohi on rasvaista ja näin se pysyy paremmin kasassa ja sitä on helpompi käsitellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit