Rieskasta tehty voileipäkakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rieskasta tehty voileipäkakku

Maistuva ja kaunis rieska sopii myös voileipäkakkuun.

25.5.2009 9:00
Määrän. 16 palaa
Valmistusaika50 min
Energia225 Kcal

Ainekset

  • 6

    pyöreää rieskaa

  • <b>Parsakaalitäyte:</b>

  • 300 g

    parsakaalia

  • 1 dl

    raejuustoa

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 3 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • suolaa

  • <b>Savuporotäyte:</b>

  • 200 g

    hienonnettua savuporoa

  • 1 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 dl

    majoneesia

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä ja jäähdytä parsa. Soseuta sauvasekoittimella parsa ja raejuusto ja sekoita ainekset tahnaksi. Nosta jääkaapiin. Sekoita porotäytteen ainekset keskenään ja nosta jääkaapiin. Kun täytteet ovat kylmiä, ne on helppo levittää rieskan päälle.

  2. Levitä rieskojen päälle täytettä vuorotelleen kerroksittain, kunnes kaikki rieskat ovat käytetty. Nosta jääkaapiin ja tarjoile kylmänä.

  3. Rieskan pinta on niin kaunis, ettei sitä tarvitse edes välttämättä koristella. Leikkaa rieskakakku valmiiksi siivuiksi niin vieraiden on helppo ottaa pala lautaselle. Parhaiten rieskakakku leikkaantuu sahalaitaisella leipäveitsellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit