Valkosuklaajuustokakku

Tämä suussasulava valkosuklaa-juustokakku on juhlapöydän kruunu.
  • 2 h
  • n. 12 hengelle
  • 623 Kcal / pala

Ainekset

Pohja:
250 g
kaurakeksejä
100 g
voita
Täyte:
200 g
valkosuklaata
1 kg
maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
250 g
ranskankermaa (ei kevyt tuotetta, se on liian vetelää ja kakusta tulee löysä)
2 dl
tomusokeria
4
kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori ja 2 rkl sitruuna mehua
koristeeksi tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa aivan hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin. Levitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisijaltaan 23 cm) pohjalle leivinpaperia.

    Painele keksiseos irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Leivinpaperi helpottaa kakun liikuttamista kun se on valmis.
  2. Sulata valkosuklaa. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa, tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kananmunat, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasaista, eikä siinä saisi olla ilmakuplia.
  3. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 170-asteisessa uunissa noin 1,5 h. Laita kakun päälle silikoninen kansi tai vuoraa pinta foliopaperilla, ettei pinta ruskistu.

    Kun kakku on kypsä, sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi. Jäähdytä kakku ja tarjoile se kylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää