Mausteiset lammasvartaat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteiset lammasvartaat

Mausteiset lammasvartaat sopivat kesäiseen ruokapöytään vaikka bulgursalaatin kanssa tarjoittuina.

25.5.2009 10:08
Määrä8 hengelle
Valmistusaikan. 25 min + marinointiaika
Energia568 Kcal / annos

Ainekset

  • 1,5 kg

    karitsan paahtopaistia

  • <b>Marinadi:</b>

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    sitruunan kuori raastettuna ja puristettu mehu

  • 2 rkl

    viinietikkaa

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 1 tl

    mustapippurirouhetta

  • 1 tl

    jauhettua korianterinsiementä

  • 1 tl

    jauhettua neilikkaa

  • 1 tl

    jauhettua kanelia

  • 1 tl

    jauhettua juustokuminaa

  • 1 tl

    kuivattua minttua

  • 0,5 tl

    jauhettua muskottipähkinää

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele liha vartaaseen sopiviksi paloiksi (noin 3 x 3 cm). Pane lihapalat tiiviiseen muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia maustumisen aikana.

  2. Ota liha lämpenemään noin tuntia ennen grillaamista. Työnnä marinoidut lihapalat vartaaseen ja grillaa niitä noin 10-15 minuuttia, riippuen lihapalojen koosta. Käännä vartaita grillauksen aikana muutaman kerran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit