Mausteiset lammasvartaat

Mausteiset lammasvartaat sopivat kesäiseen ruokapöytään vaikka bulgursalaatin kanssa tarjoittuina.
  • n. 25 min + marinointiaika
  • 8 hengelle
  • 568 Kcal / annos

Ainekset

1,5 kg
karitsan paahtopaistia
Marinadi:
1 dl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuori raastettuna ja puristettu mehu
2 rkl
viinietikkaa
2 rkl
hunajaa
1 tl
mustapippurirouhetta
1 tl
jauhettua korianterinsiementä
1 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
kuivattua minttua
0,5 tl
jauhettua muskottipähkinää
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele liha vartaaseen sopiviksi paloiksi (noin 3 x 3 cm). Pane lihapalat tiiviiseen muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia maustumisen aikana.
  2. Ota liha lämpenemään noin tuntia ennen grillaamista. Työnnä marinoidut lihapalat vartaaseen ja grillaa niitä noin 10-15 minuuttia, riippuen lihapalojen koosta. Käännä vartaita grillauksen aikana muutaman kerran.

Kommentit

    Näytä lisää