Key lime -piiras

Tämä resepti on yksi parhaista amerikkalaisista makeista piirakkaresepteistä. Key lime -piiras saa makua makeasta kondensoidusta maidosta ja raikkautta limetin kuoresta ja mehusta.
  • n. 1 h
  • 8 palaa
  • 391 Kcal

Ainekset

Pohja:
13
Digestive-keksiä
100 g
sulatettua voita
Täyte:
5
kananmunan keltuaista
397 g
kondensoitua tiivistemaitoa (säilykepurkissa)
1 dl
limetinmehua ( n. 4 limetin mehu)
1 rkl
limetin kuorta raastettuna (n. 3 limettiä)
Päällys:
limetin kuorta siivuina

Valmistusohjeet

  1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.
  2. Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
  3. Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään. Kun piirakka on jäähtynyt, nosta se jääkaapiin jähmettymään yön yli tai nosta se pakastimeen noin 3 tunniksi. Jos käytät pakastinta, muista ottaa piirakka ajoissa huoneenlämpöön, noin puolituntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää