Jäätelökakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jäätelökakku

Jäätelökakku on upean näköinen ilmestys kesän kahvipöydässä. Valmista se leipä- tai kakkuvuokaan, niin saat sen pysymään hyvin kasassa.

29.6.2009 9:35
Määrä8 hengelle
Valmistusaika1 h + pakastus
Energia503 Kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 4

    munaa

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoa

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 l

    vaniljajäätelöä

  • 200 g

    lemon curd -sitruunatahnaa

  • 1 l

    mansikoita

  • <b>Marenki:</b>

  • 3

    munanvalkuaista

  • 3 rkl

    tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

  2. Kumoa kypsä taikinalevy toiselle leivinpaperille ja poista leivinpaperi kakkupohjasta. Vuoraa pitkulainen leipävuoka kelmulla ja leikkaa pohjalevystä vuoan pohjalle ja reunoille taikinalevyt.

  3. Täytä keskusta jäätelöllä, lemoncurdilla ja mansikoilla. Nosta pinnalle vielä taikinakerros, lisää jäätelöä, mansikoita ja lemon curdia. Peitä kakku lopuksi kelmulla. Pakasta.

  4. Valmista marenkikuorrutus juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kuorrutteen valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi hetki ennen tarjoilua, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Nostele marenki jäätelökakun pinnalle.

  5. Laita kakku 250-asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinta saa väriä, tai &quot;polta&quot; pintaan väriä polttimella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit