Suolaiset vohvelit savukalalla

Vohvelien lisukkeeksi sopii savukala.
  • 60 min
  • 475 kcal / annos

Ainekset

1
kananmuna
3 rkl
sulatettua voita
3 dl
maitoa
2,5 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
50 g
pakastepinaattia tai ryöpättyä nokkosta
Lisäksi:
150 g
ranskankermaa
tilkka
sitruunamehua
vähän
sitruunan raastettua kuorta
mustapippuria
savustettuja pikkukaloja

Valmistusohjeet

  1. Avaa kalat ja poista niistä sisälmykset. Huuhtele kalat hyvin. Savusta kypsiksi.
  2. Valmista vohvelitaikina: Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon voi sekä maito. Vispilöi jauhot joukkoon vähitellen, etteivät ne paakkuunnu. Sekoita sulanut pinaatti tai ryöpätty nokkonen viimeiseksi taikinan joukkoon.
  3. Suikaloi tai paloittele kala ja poista mahdolliset ruodot. Sekoita ranskankerman joukkoon tilkka sitruunamehua, sitruunan raastettua kuorta ja mustapippuria. Nosta kylmään.
    Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit. Nauti ne kuumina kalan ja ranskankerman kera.

Kommentit

    Näytä lisää