Kesäinen kalakeitto

Kesäinen kalakeitto on sopivan kevyt.

6.7.2009 9:50
Valmistusaika30 min
Energia310 kcal / annos

Ainekset

  • 1 l

    kalalientä

  • 2

    porkkanaa

  • 5

    perunaa

  • 1

    fenkoli

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 4 dl

    valkoviiniä

  • suolaa

  • pala

    purjosipulia

  • 500 g

    kalafileitä (esim. ahventa, siikaa, kuhaa) pilkottuna paloiksi

  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Valmista kalaliemi pikkukaloista. Kuumenna valmis liemi ja lisää joukkoon perunat ja paloitellut porkkanat. Pilko myös perunat, jos ne ovat isoja. Anna kiehua hetken ja lisää paloiteltu fenkoli sekä raastettu sitruunan kuori. Lisää joukkoon myös valkoviini.

  2. Mausta keitto suolalla. Anna kiehua hetken. Lisää suikaloitu purjosipuli. Kiehauta, kunnes perunat ovat kypsiä. Maista keittoa ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää tuore tilli.

  3. Kun keitto on kiehuvan kuumaa, nosta se levyltä ja lisää joukkoon kalapalat. Laita kansi päälle ja anna hautua pari minuuttia. Kalapalat kypsyvät kuumassa keitossa. Näin ne pysyvät ehjinä ja ovat kauniin näköisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit