Reseptit

Sinihomejuustolla maustettu kesäkeitto

Vähän erilaisen kesäkeiton saat, kun lisäät siihen sinihomejuustoa.
  • 45 minuuttia
  • 364 kcal/annos

Ainekset

1 kg
pieniä uusia perunoita
1 nippu
porkkanoita naatteineen
2 rkl
voita
1
parsakaali
1-2 dl
herneitä
200 g
vihreitä pitkulaisia papuja tai härkäpapuja
8 dl
vettä
ripaus
suolaa ja sokeria
1 dl
kermaa
50 g
kotimaista pienjuustolan sinihomejuustoa, myös vuohenjuusto sopii hyvin

Valmistusohjeet

  1. Pese ja pilko vihannekset. Pilko porkkanat ja perunat, jos ne ovat liian suuria. Säästä porkkanoiden naatit. Kuullota ensin perunat ja porkkanat pienessä määrässä voita. Ota sivuun. Kuullota sitten kaikki muut vihannekset, herneitä lukuun ottamatta.
  2. Laita perunat ja porkkanat kattilaan ja lisää vettä niin, että kaikki juuri ja juuri peittyy. Lisää myös porkkanan naatit, suolaa ja ripaus sokeria. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  3. Lisää muut vihannekset. Anna kiehua lähes kypsäksi. Lisää herneet ja kerma, kuumenna. Poista porkkanan naatit halutessasi. Murusta joukkoon juusto ja tarjoile välittömästi tuoreen leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää