Maalaissalaatti ja sinappikastike

Herkullinen ja runsas maalaissalaatti syntyy kesän parhaista aineksista! Voit koota oman salaattisi niistä raaka-aineista, joita sinulla on kaapissa. Voit jättää jotain pois ja lisätä taas mielesi mukaan. Pääasia, että salaatti on runsas.

13.7.2009 11:20

Ainekset

  • 2

    paprikaa

  • 200 g

    vihreitä papuja

  • 4

    kananmunaa

  • 300 g

    perunoita

  • 1 l

    paistettuja sieniä, esim. kantarelleja

  • 4 kpl

    mausteisia makkaroita

  • pari nippua

    erilaisia salaatteja

  • muutamia kirsikkatomaatteja

  • 2

    grillattua broilerin rintafileetä

  • 1 nippu

    kevätsipulia

  • krutonkeja

  • 150 g

    kotijuustoa

  • <b>Sinappikastike:</b>

  • 2 kpl

    keltuaista

  • 1 tl

    ketsuppia

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 1 tl

    tomaattipyreetä

  • suolaa ja pippuria

  • 2 dl

    rypsiöljyä

  • 1 dl

    kuivaa, englantilaistyyppistä omenasiideriä

Valmistusohjeet

  1. Paahda paprika uunissa tai grillissä niin, että kuoret mustuvat. Nosta hieman jäähtynyt, mutta vielä lämmin paprika muovipussiin ja sulje pussi. Paprika höyrystyy, ja kuori irtoaa helposti. Irrota palanut kuori ja leikkaa paprika siivuiksi.

  2. Ryöppää pavut, keitä kananmunat ja perunat ja paista sienet. Pilko makkara palasiksi ja paista makkarat. Kokoa salaatti kaikista näistä aineksista ja tarjoile sinappikastikkeen kanssa.

  3. Kastikkeen valmistus: Sekoita kaikki muut aineet paitsi öljy ja siideri tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja ohenna kastike siiderillä. Tarkista maku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit