Reseptit
Maalaissalaatti ja sinappikastike

Maalaissalaatti ja sinappikastike
Herkullinen ja runsas maalaissalaatti syntyy kesän parhaista aineksista! Voit koota oman salaattisi niistä raaka-aineista, joita sinulla on kaapissa. Voit jättää jotain pois ja lisätä taas mielesi mukaan. Pääasia, että salaatti on runsas.
Ainekset
- 2
- paprikaa
- 200 g
- vihreitä papuja
- 4
- kananmunaa
- 300 g
- perunoita
- 1 l
- paistettuja sieniä, esim. kantarelleja
- 4 kpl
- mausteisia makkaroita
- pari nippua
- erilaisia salaatteja
- muutamia kirsikkatomaatteja
- 2
- grillattua broilerin rintafileetä
- 1 nippu
- kevätsipulia
- krutonkeja
- 150 g
- kotijuustoa
- Sinappikastike:
- 2 kpl
- keltuaista
- 1 tl
- ketsuppia
- 2 rkl
- Dijon-sinappia
- 1
- valkosipulin kynsi
- 1 tl
- tomaattipyreetä
- suolaa ja pippuria
- 2 dl
- rypsiöljyä
- 1 dl
- kuivaa, englantilaistyyppistä omenasiideriä
Valmistusohjeet
- Paahda paprika uunissa tai grillissä niin, että kuoret mustuvat. Nosta hieman jäähtynyt, mutta vielä lämmin paprika muovipussiin ja sulje pussi. Paprika höyrystyy, ja kuori irtoaa helposti. Irrota palanut kuori ja leikkaa paprika siivuiksi.
- Ryöppää pavut, keitä kananmunat ja perunat ja paista sienet. Pilko makkara palasiksi ja paista makkarat. Kokoa salaatti kaikista näistä aineksista ja tarjoile sinappikastikkeen kanssa.
- Kastikkeen valmistus:
Sekoita kaikki muut aineet paitsi öljy ja siideri tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja ohenna kastike siiderillä. Tarkista maku.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää