Mansikka-nektariinipiirakka

Mansikka-nektariinipiirakassa maistuu kesä!
  • 1,5 tuntia + jäähtymisaika
  • Noin 24 palan piirakka
  • 298 kcal/annos

Ainekset

Suklaaosa:
100 g
tummaa suklaata
200 g
voita
2 dl
valkoista sokeria
2,5 dl
tummaa sokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoa
Juusto-osa:
600 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
3
kananmunaa
1 prk (n. 395 g)
kondensoitua maitoa (säilykepurkissa)
2 tl
vaniljasokeria
6 kpl
nektariineja (myös persikat tai muut säilykehedelmät käyvät)
1 l
mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Suklaaosa:
    Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Huom! Voit tehdä piirakan pienempäänkin vuokaan, mutta piirakasta tulee silloin korkeampi ja paistoaika pitenee.
  2. Juusto-osa:
    Sekoita kaikki ainekset keskenään nektariineja ja mansikoita lukuun ottamatta. Kaada seos suklaaosan päälle. Seos on löysää, mutta älä säikähdä, se hyytyy uunissa. Poista nektariineista kivi ja pilko hedelmäliha. Asettele juustokerroksen pinnalle nektariinipalat ja pilkotut mansikat. Anna hedelmien upota juustoon.

  3. Siirrä pelti varovasti uuniin, älä läiskytä! Paista 175-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä useita tunteja ennen tarjoilua. Parasta seuraavana päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää