Mansikka-nektariinipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mansikka-nektariinipiirakka

Mansikka-nektariinipiirakassa maistuu kesä!

14.7.2009 10:01
MääräNoin 24 palan piirakka
Valmistusaika1,5 tuntia + jäähtymisaika
Energia298 kcal/annos

Ainekset

  • <b>Suklaaosa:</b>

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • 200 g

    voita

  • 2 dl

    valkoista sokeria

  • 2,5 dl

    tummaa sokeria

  • 3

    munaa

  • 3 dl

    vehnäjauhoa

  • <b>Juusto-osa:</b>

  • 600 g

    maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa

  • 3

    kananmunaa

  • 1 prk (n. 395 g)

    kondensoitua maitoa (säilykepurkissa)

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 6 kpl

    nektariineja (myös persikat tai muut säilykehedelmät käyvät)

  • 1 l

    mansikoita

Valmistusohjeet

  1. <b>Suklaaosa:</b> Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Huom! Voit tehdä piirakan pienempäänkin vuokaan, mutta piirakasta tulee silloin korkeampi ja paistoaika pitenee.

  2. <b>Juusto-osa:</b> Sekoita kaikki ainekset keskenään nektariineja ja mansikoita lukuun ottamatta. Kaada seos suklaaosan päälle. Seos on löysää, mutta älä säikähdä, se hyytyy uunissa. Poista nektariineista kivi ja pilko hedelmäliha. Asettele juustokerroksen pinnalle nektariinipalat ja pilkotut mansikat. Anna hedelmien upota juustoon.

  3. Siirrä pelti varovasti uuniin, älä läiskytä! Paista 175-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä useita tunteja ennen tarjoilua. Parasta seuraavana päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit