Mustikka-suklaamoussekakku

Tässä mustikka-suklaamoussekakussa ei suklaata säästellä.
  • 1 tunti + hyytyminen
  • 462 kcal/annos (12 palan mukaan laskettuna)

Ainekset

Pohja:
1
kananmuna
3/4 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoa
1/4 dl
kaakaojauhetta
Mousse:
4,5 dl
kuohukermaa
200 g
maitosuklaata
250 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
0,25 dl
sokeria
2
keltuaista
Koristeeksi:
mustikoita ja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (n. 23 cm halkaisijaltaan) pohja leivinpaperilla.
  2. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Levitä seos leivinpaperin päälle kakkuvuoan pohjalle. Paista noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Rouhi suklaat veitsellä.

    Kiehauta kattilassa kerma ja maito. Sekoita keltuainen ja sokeri toisessa kattilassa. Kaada kuuma kerma-maitoseos keltuais-sokeri seoksen päälle koko ajan sekoittaen ja anna kuumentua. Jatka sekoittamista. Ota seos pois levyltä ennen kiehumista. Jos sinulla on lämpömittari, tee seoksesta 85-asteista.
  4. Kaada kuuma seos rouhittujen suklaiden päälle samalla sekoittaen. Sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

    Lisää 1/3 kermavaahdosta seoksen joukkoon ja sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti nostellen.
  5. Kaada mousse kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku mustikoilla ja yrteillä.

Kommentit

    Näytä lisää