Täytetyt focaccialeivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytetyt focaccialeivät

Focaccialeivät voit täyttää vaikka lohi- tai paahtopaistisiivuilla.

21.7.2009 10:00
Määränoin 30 palaa
Valmistusaika2 tuntia
Energian. 252 kcal/annos riippuen täytteestä

Ainekset

  • 2,5 dl

    vettä

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 7-8 dl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • <b>Täyte 1:</b>

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 rkl

    raastettua piparjuurta

  • 200 g

    paahtopaistia tai kylmäsavulohta

  • <b>Täyte 2:</b>

  • 1 dl

    tapenadetahnaa tai aurinkokuivatuista tomaateista valmistettua tahnaa

  • 300 g

    mozzarellajuustoa

  • tuoretta basilikaa

  • balsamicosiirappia

  • koristeeksi kirsikkatomaatteja

  • cocktailtikkuja

Valmistusohjeet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen sokerin ja suolan kanssa. Lisäile jauhoja pikku hiljaa taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa taikinasta pallo, joka irtoaa hyvin kulhon reunoista. Anna kohota puolisen tuntia peitettynä. Vaivaa valmista taikinaa hetki pöydällä. Painele taikina leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota vielä hetki ennen uuniin laittoa.

  2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Juuri ennen uuniin laittoa painele taikinan pintaan sormilla kuvioita. Lorota focaccian päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Halkaise palat ja täytä.

  3. Täyte 1: Raasta piparjuurta tuorejuuston joukkoon. Leivitä leipien päälle ja nosta siivu paahtopaistia juuston päälle. Nosta focaccian kansi täytteen päälle ja sulje cocktailtikulla.

  4. Täyte 2: Leikkaa mozzarella paloiksi. Levitä tapenadea leivän päälle ja lisää pala mozzarellaa. Lisää myös basilikanlehti ja pieni nokare balsamicosiirappia. Nosta focaccian kansi täytteen päälle ja sulje cocktailtikulla. Voit koristella leivän vielä kiinnittämällä tikkuun kirsikkatomaatin ja basilikanlehden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit