Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileipiä

Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileivät sopivat vaikka lounaaksi.
  • 1,5 tuntia (tarkista riisin keittoaika pussista)
  • 4 hengelle
  • 428 kcal/annos

Ainekset

3 dl
punaista riisiä (tai täysjyväriisiä tai villiriisisekoitusta
keitinvedeksi kasvislientä
200 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g
kapriksia
nippu
kesäsipulia
100 g
mustia kalamataoliiveja
halutessasi myös tonnikalaa
Kastike:
2 rkl
anjovistahnaa tai hienonnettuja anjoviksia
4 rkl
oliiviöljyä
1
sitruunan puristettu mehu
1 rkl
hunajaa
ripaus sokeria
Lisäksi:
saaristolaisleipää
keitettyjä kananmunia
salaatinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Keitä kananmunat valmiiksi voileipiä varten.

    Sekoita kastikkeen ainekset. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Jäähdytä. Sekoita joukkoon pilkotut tomaatit, vähän tomaattien säilytyslientä, kaprikset, pilkottu sipuli ja oliivit. Kaada joukkoon kastike ja sekoita.
  2. Tarjoile voileipien kanssa, joiden päällä on salaattia ja kananmunasiivuja.

Kommentit

    Näytä lisää