Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileipiä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileipiä

Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileivät sopivat vaikka lounaaksi.

29.7.2009 8:16
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1,5 tuntia (tarkista riisin keittoaika pussista)
Energia428 kcal/annos

Ainekset

  • 3 dl

    punaista riisiä (tai täysjyväriisiä tai villiriisisekoitusta

  • keitinvedeksi kasvislientä

  • 200 g

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 100 g

    kapriksia

  • nippu

    kesäsipulia

  • 100 g

    mustia kalamataoliiveja

  • halutessasi myös tonnikalaa

  • <b>Kastike:</b>

  • 2 rkl

    anjovistahnaa tai hienonnettuja anjoviksia

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    sitruunan puristettu mehu

  • 1 rkl

    hunajaa

  • ripaus sokeria

  • <b>Lisäksi:</b>

  • saaristolaisleipää

  • keitettyjä kananmunia

  • salaatinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Keitä kananmunat valmiiksi voileipiä varten. Sekoita kastikkeen ainekset. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Jäähdytä. Sekoita joukkoon pilkotut tomaatit, vähän tomaattien säilytyslientä, kaprikset, pilkottu sipuli ja oliivit. Kaada joukkoon kastike ja sekoita.

  2. Tarjoile voileipien kanssa, joiden päällä on salaattia ja kananmunasiivuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit