Rapujen keittäminen - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapujen keittäminen

Juhlista elokuun pimeitä iltoja tunnelmallisesti rapujuhlilla! Katso tästä ohjeet rapujen keittämiseen, niin saat maukkaat juhlat aikaiseksi.

5.8.2009 9:42
Valmistusaikapesu + keittoaika n. 10 min + jäähdytysaika
Energiaravuissa n. 80 Kcal / 100 g

Ainekset

  • tarvikkeet:

  • 6-12

    rapua ruokailijaa kohden, riippuen tarjoatko niitä alku- vai pääruokana

  • vettä

  • merisuolaa

  • palasokeria

  • kruunutilliä

  • paahtoleipiä

  • voita

  • juomia esim. kivennäisvettä, viiniä ja snapsia

Valmistusohjeet

  1. Nyrkkisääntö 24 rapua varten tarvitaan: 3 litraa vettä 1 dl merisuolaa 8 palaa sokeria Varaa tilliä runsaasti Käytä vain eläviä rapuja. Pese ravut hyvin. Huuhtele ne juoksevan veden alla yksitellen.

  2. Varaa tarpeeksi suuri kattila ja lisää ravut kiehuvaan veteen. Lisää ensin suola, sokeri ja tilli. Voit sitoa tillin kauniiksi nipuksi, näin se on helppo poistaa kattilasta. Tilliä voi olla runsaasti.

  3. Toimi ripeästi. Laita ravut veteen yksi kerrallaan, ja kun kaikki ravut ovat kattilassa, peitä kattila kannella. Odota, että vesi rupeaa kiehumaan kunnolla. Keittoaika on 8-12 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut uudelleen kiehua kovaa.

  4. Käytä apuna reikäkauhaa, kun nostat ravut kuumasta vedestä. Nosta ravut toiseen kattilaan, tai muuhun astiaan. Lisää kattilaan lisää tuoretta tilliä ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti.

  5. Poista tillit liemestä. Ravut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä keittämisestä. Säilytä ravut kylmässä omassa keitinliemessään.

  6. Asettele ravut kauniille tarjoiluastioille sakset ulospäin. Lisää annoksiin runsaasti tuoretta tilliä. Tarjoile ravut paahtoleivän, voin ja snapsin kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit