Nokkosen makuinen kotijuusto

Ihana kotijuusto maistuu nokkoselle.
  • 25 min + valutusaika
  • 6 hengelle
  • 353 Kcal / annos

Ainekset

0,5 l
piimää
2
kananmunaa
2 tl
merisuolaa
1 dl
ryöpättyjä ja hienonnettuja nokkosia
12 dl
punaista täysmaitoa
2,5 dl
kuohukermaa
2 rkl
hunajalla maustettua valkoviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita piimä, kananmunat, suola ja nokkoset. Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen, lisää piimäseos ja etikka. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä heti. Pidä seos kuumana, mutta älä keitä n. 15 minuutin ajan.
  2. Nostele juustomassa siivilään, joka on vuorattu kostealla harsoliinalla tai juustomuottiin. Käytä reikäkauhaa apuna. Anna juuston valua kylmässä yön yli.

Kommentit

    Näytä lisää