Halstratut ahvenet limpputäytteellä

Täytetyt ahvenet ovat kesäruokaa parhaimmillaan!
  • 30 min
  • 4 hengelle
  • 809 Kcal / annos

Ainekset

noin 2 kalaa per syöjä
kokonaisia, perattuja ahvenia tai muita pieniä vaalealihaisia kaloja
suolaa ja mustapippuria
Täyte:
5
siivua makeaa tiivistä limppua esim. Maalahdenlimppua
100 g
huoneenlämpöistä voita
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
3 tl
kuivattua tai tuoretta tilliä
ripaus merisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin täyte. Murskaa leipä ja sekoita käsin muut aineet siihen, suolaa ja pippuria lukuunottamatta. Tee perattujen ja suomustettujen kalojen kylkiin muutamia viiltoja. Suolaa ja pippuroi kalat ja jaa täyte kalojen vatsoihin.
  2. Öljyä halsteri huolellisesti. Öljyä myös kalojen pinnat. Voit laittaa nokareen voita kalaan tehtyihin viiltoihin. Asettele kalat halsteriin ja kypsennä grillissä tai avotulella, kunnes evät irtoavat vetäisemällä.

Kommentit

    Näytä lisää