Reseptit
Halstratut ahvenet limpputäytteellä

Halstratut ahvenet limpputäytteellä
Täytetyt ahvenet ovat kesäruokaa parhaimmillaan!
- 30 min
- 4 hengelle
- 809 Kcal / annos
Ainekset
- noin 2 kalaa per syöjä
- kokonaisia, perattuja ahvenia tai muita pieniä vaalealihaisia kaloja
- suolaa ja mustapippuria
- Täyte:
- 5
- siivua makeaa tiivistä limppua esim. Maalahdenlimppua
- 100 g
- huoneenlämpöistä voita
- 1
- sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 3 tl
- kuivattua tai tuoretta tilliä
- ripaus merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet
- Tee ensin täyte. Murskaa leipä ja sekoita käsin muut aineet siihen, suolaa ja pippuria lukuunottamatta. Tee perattujen ja suomustettujen kalojen kylkiin muutamia viiltoja. Suolaa ja pippuroi kalat ja jaa täyte kalojen vatsoihin.
- Öljyä halsteri huolellisesti. Öljyä myös kalojen pinnat. Voit laittaa nokareen voita kalaan tehtyihin viiltoihin. Asettele kalat halsteriin ja kypsennä grillissä tai avotulella, kunnes evät irtoavat vetäisemällä.
Kommentit
Näytä lisää