Kostea mantelikakku aikuiseen makuun

Ihana mantelikakku saa jännän kostutuksen oluesta.

7.8.2009 12:48
Määränoin 15 palaa
Valmistusaika1,5 h + kostutus
Energia297

Ainekset

  • 200 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 3 dl

    sokeria

  • 3

    munaa

  • 4,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 dl

    mantelirouhetta

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja mehu ( n. 1 dl)

  • <b>Kostutus:</b>

  • 2 dl

    vaaleaa vehnäolutta

  • 1 dl

    hunajaa

  • 1

    chilipalko hienonnettuna ilman siemeniä

  • 2

    kanelitankoa

  • 2

    tähtianista

  • 4

    neilikkaa

  • 1

    vaniljatanko

  • 0,5

    appelsiinin kuori

  • lisäksi jäätelöä tai vaniljakastiketta ja mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhot, mantelirouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi appelsiinimehu.

  2. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Nosta kakku uunista, jäähdytä vuoassa.

  3. Keitä kostuksen aineksia kattilassa, kunnes neste on haitunut noin puoleen. Anna jäähtyä. Lusikoi kostuke kakun päälle, kun kakku on vielä vuoassa.

  4. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli. Kumoa kakku. Tarjoile kakku tuoreiden mansikoiden ja vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit