Kesän paras marjajäädyke

Marjajäädyke on taivaallinen jälkiruoka vaikka grillijuhlien jälkiruoaksi. Kesän marjasato pääsee oikeuksiinsa itse tehdyssä jäädykkeessä.
  • 1 h + pakastusaika
  • noin 8-10 annosta
  • 499 Kcal / annos

Ainekset

2 l
mustaherukoita, punaherukoita, vadelmia ja mustikoita
1 dl
sokeroimatonta mustaherukkamehua
2 dl
sokeria
5 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
397 g
säilykepurkki kondensoitua makeutettua tiivistemaitoa
3 dl
kreikkalaista paksua maustamatonta jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta marjat ja mehu. Siivilöi seos ja keitä mehua sokerin kanssa noin 15-20 min. Jäähdytä. Neste muuttuu siirappimaiseksi jäähdyttyään.

  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Lisää lopuksi kondensoitua maitoa nauhana ja jatka vaahdotusta. Lisää vaahtoon kreikkalainen jogurtti.

  3. Kaada puolet vaahdosta pakastuksen kestävään astiaan ja lisää väliin puolet mustaherukkasiirappista. Vetele veitsellä kuvioita vaahtoon, niin siirappi tekee kauniit kuviot jäätelöön.

  4. Lisää loput vaahdosta ja marjasiirappia. Toimi samoin kuvioiden kanssa.

    Nosta pakastimeen noin 4 tunniksi. Jos marjasiirappia jää yli, voit kaataa sitä erilaisiin muotteihin ja pakastaa sen. Sen voi sulattaa ja käyttää kastikkeena jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää