Kesän paras marjajäädyke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesän paras marjajäädyke

Marjajäädyke on taivaallinen jälkiruoka vaikka grillijuhlien jälkiruoaksi. Kesän marjasato pääsee oikeuksiinsa itse tehdyssä jäädykkeessä.

14.8.2009 12:33
Määränoin 8-10 annosta
Valmistusaika1 h + pakastusaika
Energia499 Kcal / annos

Ainekset

  • 2 l

    mustaherukoita, punaherukoita, vadelmia ja mustikoita

  • 1 dl

    sokeroimatonta mustaherukkamehua

  • 2 dl

    sokeria

  • 5 dl

    kuohukermaa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 397 g

    säilykepurkki kondensoitua makeutettua tiivistemaitoa

  • 3 dl

    kreikkalaista paksua maustamatonta jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta marjat ja mehu. Siivilöi seos ja keitä mehua sokerin kanssa noin 15-20 min. Jäähdytä. Neste muuttuu siirappimaiseksi jäähdyttyään.

  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Lisää lopuksi kondensoitua maitoa nauhana ja jatka vaahdotusta. Lisää vaahtoon kreikkalainen jogurtti.

  3. Kaada puolet vaahdosta pakastuksen kestävään astiaan ja lisää väliin puolet mustaherukkasiirappista. Vetele veitsellä kuvioita vaahtoon, niin siirappi tekee kauniit kuviot jäätelöön.

  4. Lisää loput vaahdosta ja marjasiirappia. Toimi samoin kuvioiden kanssa. Nosta pakastimeen noin 4 tunniksi. Jos marjasiirappia jää yli, voit kaataa sitä erilaisiin muotteihin ja pakastaa sen. Sen voi sulattaa ja käyttää kastikkeena jäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit