Paras kasvislasagne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paras kasvislasagne

Tämä mehevä kasvislasagne kätkee sisäänsä värikkäitä kasviksia ja pehmeää juustoa. Taivaallinen yhdistelmä!

21.8.2009 11:17
Määrä6 hengelle
Valmistusaika1 h
Energia680 Kcal / annos

Ainekset

  • 250 g

    tuorepasta lasagnelevyjä

  • <b>Juustokastike:</b>

  • 3 dl

    kermaa

  • 250 g

    ricottajuustoa

  • 150 g

    parmesania tai pecorinoa

  • 1

    kananmuna

  • nippu basilikaa

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 1

    purjo

  • 2

    kesäkurpitsaa, keltainen ja vihreä

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    keltainen paprika

  • oliiviöljyä

  • 250 g

    babypinaatinlehtiä

  • 300 g

    sinihomejuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kerma ja lisää joukkoon ricottajuusto, raastettu parmesan, kevyesti vatkattu kananmuna, hienonnettu basilika ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla.

  2. Hienonna purjon valkoinen osa ja vähän vihreästä osasta, siivuta kesäkurpitsa noin 1 cm paksuisiin siivuihin ja pilko paprikat. Paista vihannekset nopeasti kuumassa öljyssä. Niiden ei tarvitse olla aivan kypsiä.

  3. Lusikoi lasagnevuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevy kastikkeen päälle. Levyn päälle levitä paistettuja kasviksia, pinaatinlehtiä, juustokastiketta ja murustettua sinihomejuustoa. Lisää päälle taas lasagnelevy, kasviksia, pinaatinlehtiä, juustoa ja kastiketta ja päällimmäiseksi lasagnelevy. Lusikoi vielä lopuksi levyn päälle kastiketta ja ripottele päälle juustoa.

  4. Paista 180 asteisessa uunissa noin 25 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua. Lasagne maistuu parhaalta usean tunnin vetäytymisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit