Jogurttinen marjakakku

Loppukesän makeat marjat maistuvat ihanilta hieman happaman jogurttikakun kanssa.
  • 1 h 15 min
  • 8-10 hengelle
  • 468 Kcal / 8 hengen mukaan laskettuna

Ainekset

Pohja:
2
valkuaista
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljatahnaa tai pari tippaa vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa
200 g
jauhettuja pinjansiemeniä
Täyte:
3
keltuaista
1
kokonainen kananmuna
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 dl
turkkilaista maustamatonta jogurttia
1
appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 dl
juoksevaa hunajaa
runsaasti tuoreita thaibasilikanlehtiä, myös minttu tai sitruunamelissa käyvät
1 l
sekalaisia marjoja esim. karviaisia, kirsikoita, vadelmia ja tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon lopuksi tomusokeri, vanilja ja suola. Jauha pinjansiemenet hienoksi jauheeksi ja lisää taikinaan.

    Sekoita kevyesti ja levitä vaahto leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (n. 23 cm halkaisijaltaan). Paista noin 8 min.
  2. Yhdistä keltuaiset, kananmuna, tuorejuusto, jogurtti, appelsiininkuori ja -mehu. Lisää hunaja ja hienonnetut yrtit.

    Valuta täyte uunista otetun pohjan päälle ja paista torttua uunissa vielä noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta esim. foliolla tai silikonisella kannella, ettei kakku tummu liikaa pinnalta.
  3. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin. Kun uuni on kylmä, voit nostaa kakun jääkaappiin. Tarjoile kakku kylmänä, erilaisten marjojen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää