Jogurttinen marjakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jogurttinen marjakakku

Loppukesän makeat marjat maistuvat ihanilta hieman happaman jogurttikakun kanssa.

21.8.2009 11:25
Määrä8-10 hengelle
Valmistusaika1 h 15 min
Energia468 Kcal / 8 hengen mukaan laskettuna

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 2

    valkuaista

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1 tl

    vaniljatahnaa tai pari tippaa vanilja-aromia

  • hyppysellinen suolaa

  • 200 g

    jauhettuja pinjansiemeniä

  • <b>Täyte:</b>

  • 3

    keltuaista

  • 1

    kokonainen kananmuna

  • 400 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 3 dl

    turkkilaista maustamatonta jogurttia

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 1 dl

    juoksevaa hunajaa

  • runsaasti tuoreita thaibasilikanlehtiä, myös minttu tai sitruunamelissa käyvät

  • 1 l

    sekalaisia marjoja esim. karviaisia, kirsikoita, vadelmia ja tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon lopuksi tomusokeri, vanilja ja suola. Jauha pinjansiemenet hienoksi jauheeksi ja lisää taikinaan. Sekoita kevyesti ja levitä vaahto leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (n. 23 cm halkaisijaltaan). Paista noin 8 min.

  2. Yhdistä keltuaiset, kananmuna, tuorejuusto, jogurtti, appelsiininkuori ja -mehu. Lisää hunaja ja hienonnetut yrtit. Valuta täyte uunista otetun pohjan päälle ja paista torttua uunissa vielä noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta esim. foliolla tai silikonisella kannella, ettei kakku tummu liikaa pinnalta.

  3. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin. Kun uuni on kylmä, voit nostaa kakun jääkaappiin. Tarjoile kakku kylmänä, erilaisten marjojen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit