Kurkkumoussaka

Kotimaiset avomaankurkut sopivat hyvin myös lämpimiin ruokiin. Kokeile tätä suussa sulavaa moussakareseptiä.

25.8.2009 10:58
Määrä4-5 hengelle
Valmistusaika1 h 30 min

Ainekset

  • 800 g

    avomaankurkkuja

  • <b>Lihakastike:</b>

  • 1 rkl

    ruokaöljyä

  • 2 rkl

    tomaattipyrettä

  • 500 g

    karitsanjauhelihaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    punasipuli

  • 2 tl

    kuivattua minttua

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • ripaus kanelia

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 400 g

    tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

  • <b>Juustokastike:</b>

  • 20 g

    voita

  • 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    täysmaitoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 200 g

    fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kurkut ja siivuta ne pituussuunnassa. Kuumenna öljy ja tomaattipyree pannulla. Lisää jauheliha, hienonnettu valkosipuli ja punasipuli. Paista kunnes jauheliha on ruskistunut. Mausta mintulla, oreganolla, kanelilla, suolalla ja pippurilla. Kaada joukkon 1 dl punaviiniä ja tomaattipyree tai -murska. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 25 min.

  2. Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho. Anna jauhojen kypsyä koko ajan kekoittaen, älä kuitenkaan ruskista jauhoja. Lisää täysmaitoa pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Murusta joukkoon lopuksi fetajuusto.

  3. Kokoa uunivuokaan vuorotellen kurkkuja ja jauhelihaa, sekä lopuksi päälle juustokastike. Paista 200 asteessa noin tunti. Kun pinta on ruskistunut, voi kääriä folion pinnan suojaksi, ettei se ruskistu liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit