Kurkkumoussaka

Kotimaiset avomaankurkut sopivat hyvin myös lämpimiin ruokiin. Kokeile tätä suussa sulavaa moussakareseptiä.
  • 1 h 30 min
  • 4-5 hengelle

Ainekset

800 g
avomaankurkkuja
Lihakastike:
1 rkl
ruokaöljyä
2 rkl
tomaattipyrettä
500 g
karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
2 tl
kuivattua minttua
2 tl
kuivattua oreganoa
ripaus kanelia
suolaa
mustapippurirouhetta
2 dl
punaviiniä
400 g
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
Juustokastike:
20 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
täysmaitoa
suolaa
mustapippuria
200 g
fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
    Huuhtele kurkut ja siivuta ne pituussuunnassa.

    Kuumenna öljy ja tomaattipyree pannulla. Lisää jauheliha, hienonnettu valkosipuli ja punasipuli. Paista kunnes jauheliha on ruskistunut. Mausta mintulla, oreganolla, kanelilla, suolalla ja pippurilla.

    Kaada joukkon 1 dl punaviiniä ja tomaattipyree tai -murska. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 25 min.

  2. Valmista juustokastike:

    Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho. Anna jauhojen kypsyä koko ajan kekoittaen, älä kuitenkaan ruskista jauhoja. Lisää täysmaitoa pikku hiljaa koko ajan sekoittaen.

    Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Murusta joukkoon lopuksi fetajuusto.

  3. Kokoa uunivuokaan vuorotellen kurkkuja ja jauhelihaa, sekä lopuksi päälle juustokastike.

    Paista 200 asteessa noin tunti. Kun pinta on ruskistunut, voi kääriä folion pinnan suojaksi, ettei se ruskistu liikaa.

Kommentit

    Näytä lisää