Sieni-hapankaalikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sieni-hapankaalikeitto

Tässä sieni-hapankaalikeitossa on syksyiset maut.

7.9.2009 8:51
Valmistusaika35 minuuttia
Energia206 kcal/annos

Ainekset

  • 1 l

    sieniä esim. mustia torvisieniä

  • 20 g

    voita

  • 150 g

    savukylkeä tai pekonia

  • 400 g

    hapankaalia

  • 1 l

    lihalientä

  • 2 rkl

    tuoretta meiramia (myös kuivattu meirami käy)

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista sienet ja pilko hieman pienemmiksi. Paista sieniä pannulla voissa. Huuhdo ja valuta hapankaali. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekonia kattilassa. Kun se on rapeaa, lisää hapankaali ja paistetut sienet. Paista hetki. Lisää joukkoon lihaliemi ja runsaasti tuoretta meiramia ja mausta suolalla.

  2. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää lihalientä tarvittaessa. Anna keiton muhia kannen alla ennen tarjoilua. Sen maut pääsevät oikeuksiinsa, kun se saa rauhassa maustua. Tarjoile keitto ruisleivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit