Tattitäytteiset kaalikääryleet

Kaalikääryleet täytetään maukkaalla tatti-kasvismuhennoksella.
  • 1,5 tuntia
  • 256 kcal / annos ilman perunamuusia

Ainekset

1 iso
kurttukaali eli savoijinkaali
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita
200 g
tatteja
20 g
voita
2 vartta
kesäsipulia
200 g
kesäkurpitsaa
nippu
tuoretta meiramia
suolaa
mustapippurirouhetta
2 rkl
auringonkukansiemeniä
2
kananmunaa
vuokaan siirappia ja kasvislientä
tarjolle perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Keitä kaali suolatussa vedessä. Irrota lehtiä sitä mukaa kun ne irtoavat. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Hienonna sienet ja paista niitä hetki voissa. Hienonna sipuli ja raasta kesäkurpitsa. Lisää ne pannulle sienten kanssa ja paista hetki. Hienonna meirami. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita ne keskenään.
  3. Täytä kaalinlehdet ja kääri ne tiukalle rullalle. Nosta kääryleet vuokaan ja valuta päälle siirappia ja kaada vuoan pohjalle kasvislientä. Paista kääryleitä noin tunti. Valele kääryleitä paiston aikana vuoassa olevalla liemellä.
  4. Tarjoile perunamuusin kanssa. Mausta muusi esim. kuivatulla nokkosella tai hienonnetulla pinaatilla.

Kommentit

    Näytä lisää