Omenaohratto ja kokonaisena paistettu broileri - Reseptit - Ilta-Sanomat

Omenaohratto ja kokonaisena paistettu broileri

Omena tekee ohratosta mehukkaan. Tässä herkussa maistuu syksy!

14.9.2009 10:10
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 1/2 h
Energia845 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Omenaohratto:</b>

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    ruokaöljyä

  • 3 rkl

    voita

  • 3 dl

    esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita

  • 2 dl

    kuivaa omenasiideriä

  • kasvislientä pakkauksen ohjeen mukaan

  • 4

    omenaa pilkottuna tai raastettuna (pilko juuri ennen ruokaan lisäämisitä ettei hedelmäliha tummu)

  • tuoretta persiljaa

  • <b>Broileri:</b>

  • 1

    kokonainen broileri

  • suolaa

  • 5 rkl

    ruokaöljyä

  • 2 rkl

    itämaista viismausteseosta jossa on neilikkaa, pippuria, anista ja kanelia. Voit myös jauhaa mausteseoksen yksittäisistä mausteista

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Hiero broilerin pintaan sekä nahan alle suolaa. Työnnä sormet varovasti nahan alle ja venytä nahkaa. Sekoita viismauste öljyyn ja valele broileri mausteseoksella. Nosta broileri uunivuokaan ja paista noin 1-1 ½ h. Valmista ohratto sillä aikaa.

  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa hetki, että ne pehmenevät. Lisää ohra ja kuullota vielä hetki. Lisää siideri ja anna sen imeytyä ohraan. Mausta ripauksella suolaa.

  3. Lisäile pikkuhiljaa kuumaa kasvislientä ja sekoittele ohraa koko ajan. Puolessa välissä kypsennystä lisää pilkotut tai raastetut omenat. Lopuksi lisää vielä tuoretta persiljaa ja sekoita. Tarjoile broileri ohraton kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit