Reseptit
Mausteinen omenakakku

Mausteinen omenakakku
Mausteinen omenakakku saa upean kuorrutuksen jogurtista ja kinuskista.
- 1 h 20 min
- 8-10 hengelle
- 661 kcal / annos
Ainekset
- 4,5 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- ruokasoodaa
- 1,5 tl
- piparkakkumausteseosta
- 4
- omenaa kuorittuna ja raastettuna
- 2 dl
- fariinisokeria
- 150 g
- sulatettua voita
- 3
- kananmunaa
- 3 dl
- kuivaa siideriä tai hapahkoa omenamehua
- 2 dl
- rusinasekoitusta (keltaisia ja ruskeita rusinoita)
- 100 g
- pekaanipähkinöitä hienonnettuna
- Kuorrutus:
- 3 dl
- paksua kreikkalaista maustamatonta jogurttia
- 1 dl
- kinuskia
- voit kostuttaa kakun halutessasi rommilla
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja piparkakkumauste. Sekoita omenaraaste, sokeri ja voi. Lisää omena-voiseokseen kananmunat ja siideri tai mehu ja vispaa hyvin. Sekoita joukkoon rusinat, hienonnetut pekaanipähkinät ja loput kuivat aineet.
- Kaada noin 23 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista noin 45 - 60 min. Anna jäähtyä ennen koristelua.
- Levitä jogurtti kakun päälle. Kaada kinuskia jogurtin päälle ja tee pintaan kauniita kuvioita. Tarjoile heti. Hapahko jogurttikuorrutus tasapainottaa makeaa kakkua.
- jälkiruoka
- Makea leivonnainen
- kakku
- Leivonta
- Hedelmät
- Kodin juhlat
- Ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Syksy
- joululeivonta
- Valmistujaiset
- jogurtti
Kommentit
Näytä lisää