Mausteinen omenakakku

Mausteinen omenakakku saa upean kuorrutuksen jogurtista ja kinuskista.
  • 1 h 20 min
  • 8-10 hengelle
  • 661 kcal / annos

Ainekset

4,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1,5 tl
piparkakkumausteseosta
4
omenaa kuorittuna ja raastettuna
2 dl
fariinisokeria
150 g
sulatettua voita
3
kananmunaa
3 dl
kuivaa siideriä tai hapahkoa omenamehua
2 dl
rusinasekoitusta (keltaisia ja ruskeita rusinoita)
100 g
pekaanipähkinöitä hienonnettuna
Kuorrutus:
3 dl
paksua kreikkalaista maustamatonta jogurttia
1 dl
kinuskia
voit kostuttaa kakun halutessasi rommilla

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja piparkakkumauste. Sekoita omenaraaste, sokeri ja voi. Lisää omena-voiseokseen kananmunat ja siideri tai mehu ja vispaa hyvin. Sekoita joukkoon rusinat, hienonnetut pekaanipähkinät ja loput kuivat aineet.
  2. Kaada noin 23 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista noin 45 - 60 min. Anna jäähtyä ennen koristelua.
  3. Levitä jogurtti kakun päälle. Kaada kinuskia jogurtin päälle ja tee pintaan kauniita kuvioita. Tarjoile heti. Hapahko jogurttikuorrutus tasapainottaa makeaa kakkua.

Kommentit

    Näytä lisää