Reseptit
Paprika-linssikeitto

Paprika-linssikeitto
Paprika-linssikeitto maistuu myös kylmänä. Mausta keitto murustetulla fetajuustolla.
- 35 min
- 4 hengelle
- 336 kcal / annos
Ainekset
- 1 tl
- jauhettua juustokuminaa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1 rkl
- ruokaöljyä
- 1
- punasipuli hienonnettuna
- 3
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 prk
- n. 4 dl kuorittuja säilyketomaatteja
- 1
- vihreä paprika hienonnettuna
- 6 dl
- vettä
- 1,5 dl
- punaisia linssejä
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- ripaus
- sokeria
- 1 tl
- makeaa savupaprikajauhetta
- 2 rkl
- punaviinietikkaa
- tarjolle murustettua fetajuustoa
Valmistusohjeet
- Paahda mausteita kattilan pohjalla hetki. Älä päästä palamaan. Lisää öljy ja hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Kuullota pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaatit, pilkottu paprika ja vesi. Anna kiehua hetki.
- Lisää linssit. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 15 min. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Soseuta keitto ja lisää joukkoon paprikajauhe ja punaviinietikka. Anna kiehahtaa. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä murustetun fetajuuston kanssa.
Kommentit
Näytä lisää