Paprika-linssikeitto

Paprika-linssikeitto maistuu myös kylmänä. Mausta keitto murustetulla fetajuustolla.
  • 35 min
  • 4 hengelle
  • 336 kcal / annos

Ainekset

1 tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1 rkl
ruokaöljyä
1
punasipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk
n. 4 dl kuorittuja säilyketomaatteja
1
vihreä paprika hienonnettuna
6 dl
vettä
1,5 dl
punaisia linssejä
suolaa
mustapippurirouhetta
ripaus
sokeria
1 tl
makeaa savupaprikajauhetta
2 rkl
punaviinietikkaa
tarjolle murustettua fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Paahda mausteita kattilan pohjalla hetki. Älä päästä palamaan. Lisää öljy ja hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Kuullota pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaatit, pilkottu paprika ja vesi. Anna kiehua hetki.
  2. Lisää linssit. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 15 min. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  3. Soseuta keitto ja lisää joukkoon paprikajauhe ja punaviinietikka. Anna kiehahtaa. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä murustetun fetajuuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää