Paprika-linssikeitto

Paprika-linssikeitto maistuu myös kylmänä. Mausta keitto murustetulla fetajuustolla.

28.9.2009 9:31
Määrä4 hengelle
Valmistusaika35 min
Energia336 kcal / annos

Ainekset

  • 1 tl

    jauhettua juustokuminaa

  • 1 tl

    jauhettua korianteria

  • 1 rkl

    ruokaöljyä

  • 1

    punasipuli hienonnettuna

  • 3

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 prk

    n. 4 dl kuorittuja säilyketomaatteja

  • 1

    vihreä paprika hienonnettuna

  • 6 dl

    vettä

  • 1,5 dl

    punaisia linssejä

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • ripaus

    sokeria

  • 1 tl

    makeaa savupaprikajauhetta

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • tarjolle murustettua fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Paahda mausteita kattilan pohjalla hetki. Älä päästä palamaan. Lisää öljy ja hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Kuullota pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaatit, pilkottu paprika ja vesi. Anna kiehua hetki.

  2. Lisää linssit. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 15 min. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sokerilla.

  3. Soseuta keitto ja lisää joukkoon paprikajauhe ja punaviinietikka. Anna kiehahtaa. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä murustetun fetajuuston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit