Limettimarinoidut silakat

Nämä raikkaat limetillä marinoidut silakat maistuvat alkupalana salaatin kanssa tarjoiltuna.
  • 30 min + marinointiaika
  • 4 annosta
  • 203 kcal / annos

Ainekset

200 g
silakkafileitä
4 rkl
väkiviinaetikkaa
2 tl
merisuolaa
ripaus sokeria
5 dl
vettä
Marinadi:
1 dl
ruokaöljyä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
2
limetin kuori raastettuna
1
punainen chilipalko hienonnettuna ilman siemeniä
nippu thaibasilikaa

Valmistusohjeet

  1. Irrota silakkafileistä nahka vetäisemällä se irti aloittaen pääpuolesta. Sekoita etikka, suola, sokeri ja vesi. Nosta nahattomat fileet nesteeseen ja laita kylmään yöksi.
  2. Seuraavana päivänä sekoita marinadin ainekset. Kaada silakat siivilään ja valuta neste. Kokoa silakat lasipurkkiin kerroksittain marinadin kanssa.
  3. Anna silakoiden maustua vähintään pari tuntia ennen tarjoilua, mutta parhaalta ne maistuvat parin päivän marinoinnin jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää