Mustajuurikeitto

Syksyinen mustajuurikeitto saa makua pekonista.
  • 35 min
  • 4 annosta
  • 354 kcal / annos

Ainekset

500 g
mustajuuria
200 g
perunoita
purjon valkoinen osa
20 g
voita
8 dl
kasvislientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
120 g
smetanaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
suolaa
100 g
pekonia

Valmistusohjeet

  1. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, pilko ja pane kylmään veteen jossa loraus etikkaa. Kuori perunat. Silppua purjo.


  2. Kuullota purjon valkea osa voissa kattilassa. Lisää kattilaan mustajuuret, perunat, kasvisliemi ja viini. Anna juuresten kiehua kypsäksi.

  3. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää smetana ja mausteet. Lisää kasvislientä jos haluat juoksevamman keiton.

    Paista pekoni rapeaksi. Hienonna veitsellä ja koristele annokset pekonipaloilla.

Kommentit

    Näytä lisää