Reseptit
Mustajuurikeitto

Mustajuurikeitto
Syksyinen mustajuurikeitto saa makua pekonista.
- 35 min
- 4 annosta
- 354 kcal / annos
Ainekset
- 500 g
- mustajuuria
- 200 g
- perunoita
- purjon valkoinen osa
- 20 g
- voita
- 8 dl
- kasvislientä
- 2 dl
- kuivaa valkoviiniä
- 120 g
- smetanaa
- ripaus valkopippuria
- ripaus muskottipähkinää
- suolaa
- 100 g
- pekonia
Valmistusohjeet
- Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, pilko ja pane kylmään veteen jossa loraus etikkaa. Kuori perunat. Silppua purjo.
- Kuullota purjon valkea osa voissa kattilassa. Lisää kattilaan mustajuuret, perunat, kasvisliemi ja viini. Anna juuresten kiehua kypsäksi.
- Soseuta sauvasekoittimella. Lisää smetana ja mausteet. Lisää kasvislientä jos haluat juoksevamman keiton.
Paista pekoni rapeaksi. Hienonna veitsellä ja koristele annokset pekonipaloilla.
Kommentit
Näytä lisää