Mustajuurikeitto

Syksyinen mustajuurikeitto saa makua pekonista.

12.10.2009 9:56
Määrä4 annosta
Valmistusaika35 min
Energia354 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    mustajuuria

  • 200 g

    perunoita

  • purjon valkoinen osa

  • 20 g

    voita

  • 8 dl

    kasvislientä

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 120 g

    smetanaa

  • ripaus valkopippuria

  • ripaus muskottipähkinää

  • suolaa

  • 100 g

    pekonia

Valmistusohjeet

  1. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, pilko ja pane kylmään veteen jossa loraus etikkaa. Kuori perunat. Silppua purjo.

  2. Kuullota purjon valkea osa voissa kattilassa. Lisää kattilaan mustajuuret, perunat, kasvisliemi ja viini. Anna juuresten kiehua kypsäksi.

  3. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää smetana ja mausteet. Lisää kasvislientä jos haluat juoksevamman keiton. Paista pekoni rapeaksi. Hienonna veitsellä ja koristele annokset pekonipaloilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit