Hirvipaisti ja hasselbackanperunat

Hirvenpaisti kypsyy meheväksi olutliemessä.
  • n. 1 h 30 min
  • 4 annosta
  • 408 kcal / annos

Ainekset

n. 800 g
mureaa hirven tai vasan sisäpaistia
2 ploa
tummaa olutta
1 dl
soijakastiketta
1
lihaliemikuutio
2 dl
vettä
timjamia
8
katajanmarjaa
8
mustapippuria
1
palsternakka
1
porkkana
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
Hasselbackanperunat:
n.8
perunaa
0,5 dl
korppujauhoja
1-2 dl
juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää ripaus
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön. Kiinnitä lihaan lämpömittari. Laita kattilaan olut, soijakastike, lihaliemikuutio, vesi, timjaminoksat, katajanmarjat, mustapippurit, pilkotut juurekset ja sipulit. Kuumenna liemi ja nosta hirvenpaisti liemeen. Anna nesteen kiehua miedolla lämmöllä välillä paistia käännellen.
  2. Laita levy nollaan kun lihan sisälämpö on noin 60 astetta. Jätä liha kuumaan liemeen ja anna lihan muhia liemessä noin puolituntia. Tarjoilun jälkeen voit pitää lihan liemessä, niin se säilyy mehevänä.
  3. Kuori perunat ja viipaloi niin, että alareuna jää kiinni. Ripottele perunoiden päälle korppujauhoa, juustoraastetta ja mausteet. Kypsennä uunissa 170 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tarjoile lihan ja hyvän kastikkeen kanssa.

  4. Tarjoile lisänä viinimarjahyytelöä ja esim. sienikastiketta. Lihan keitinliemi kannattaa ottaa talteen. Siitä voi tehdä kastikkeita, tai sitä voi käyttää liemenä padoissa ja keitoissa.

Kommentit

    Näytä lisää