Spelttimakaronilaatikko

Kotimaisesta spelttivehnästä valmistettu makaronilaatikko saa maistuvan sinihomejuustokuorrutuksen.
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • 835 kcal / annos

Ainekset

330 g
(1 pss) spelttimakaronia esim. cappelli muotoista
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
poronjauhelihaa
suolaa ja pippuria
150 g
pekonia
5 dl
maitoa
2
kananmunaa
ripaus suolaa
kotimaisen pienjuustolan sinihomejuustoa esim. Peltolan blue

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi. (Katso pakkauksesta ohje, niitä ei tarvitse keittää kuin pari minuuttia.)

    Kuutioi sipulit ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi.
  2. Siirrä jauheliha-sipuliseos pois pannulta ja paista hienonnettu pekoni rapeaksi. Sekoita paistettu pekoni paistetun jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Valmista munamaito vatkaamalla munat maidon joukkoon. Lisää hieman suolaa.
  3. Voitele korkeareunainen vuoka tai useita annosvuokia. Nosta vuokaan vuorotellen jauheliha-pekoniseosta, makaroneja ja munamaitoa.

    Ripottele päälle sinihomejuustoa ja paista 180 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää