Valkosuklaa-karpalokakku

Valkosuklaa-karpalokakussa yhdistyvät ihanasti kirpeät karpalot, makea kinuski ja pehmeä valkosuklaa.
  • 45 min + hyytymisaika
  • 10 annosta
  • 445 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
150 g
kaurakeksejä
75 g
voita
1 rkl
fariinisokeria
Täyte:
200 g
valkoista leivontasuklaata esim. Fazer
4 dl
paksua turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 dl
kuohukermaa vatkattuna
1/2 dl
sitruunamehua
3
liivatetta
250 g
karpaloita
2 dl
kinuskikastiketta
Koristeluun:
karpaloita ja valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita. Painele keksiseos halkaisijaltaan 23 cm kokoiseen irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita vaahto jogurttiseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos ja sekoita hyvin.
  3. Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta.

    Ripottele sen päälle karpalot (säästä muutama karpalo koristeluun) ja lorota 1 dl kinuskikastiketta karpaloiden päälle. Säästä loput kastikkeesta tarjoiluun.
  4. Lusikoi loput jogurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaapiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään.

  5. Koristele pinta valkosuklaasta vuolluilla lastuilla ja tuoreilla karpaloilla.


    Yhteistyössä: Fazer

Kommentit

    Näytä lisää