Dal punaisista linsseistä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Dal punaisista linsseistä

Punaisista linsseistä tehty dal sopii intialaisen ruoan lisukkeeksi.

15.10.2009 14:50
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 h

Ainekset

  • 4 dl

    punaisia linssejä

  • kasvislientä keittämiseen

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    tuoretta inkivääriä jauhettuna

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 0,5 tl

    chilijauhetta

  • 2 rkl

    öljyä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit pehmeiksi kasvisliemessä. Jätä linssit liemeen hautumaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli aivan hienoksi. Laita pataan tai kasariin sipulit, kaikki mausteet ja öljy. Kuullota hetken, kunnes mausteista lähtee hyvät tuoksut.

  2. Lisää linssit liemineen pataan ja anna muhia noin 20-30 minuuttia tai kunnes linssit ovat puuroutuneet. Lisää halutessasi vähän kasvislientä, jos seos tuntuu kuivalta. Mausta suolalla. Tarjoile sellaisenaan tai palak paneerin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit