Reseptit

Dal punaisista linsseistä

Punaisista linsseistä tehty dal sopii intialaisen ruoan lisukkeeksi.
  • 1 h
  • 4 hengelle

Ainekset

4 dl
punaisia linssejä
kasvislientä keittämiseen
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
tuoretta inkivääriä jauhettuna
1 tl
kurkumaa
1 tl
juustokuminaa
0,5 tl
chilijauhetta
2 rkl
öljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit pehmeiksi kasvisliemessä. Jätä linssit liemeen hautumaan.

    Hienonna sipuli ja valkosipuli aivan hienoksi. Laita pataan tai kasariin sipulit, kaikki mausteet ja öljy. Kuullota hetken, kunnes mausteista lähtee hyvät tuoksut.
  2. Lisää linssit liemineen pataan ja anna muhia noin 20-30 minuuttia tai kunnes linssit ovat puuroutuneet. Lisää halutessasi vähän kasvislientä, jos seos tuntuu kuivalta.

    Mausta suolalla.

    Tarjoile sellaisenaan tai palak paneerin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää