Palak paneer

Monelle palak paneer on varmasti tuttu etnisistä ravintoloista. Sitä on helppo valmistaa myös kotioloissa.
  • 1 h
  • 4 hengelle

Ainekset

2
sipulia
4-6
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 rkl
garam masala mausteseosta
2 tl
curry mausteseosta
1 tl
juustokuminaa eli jeeraa
2 tl
jauhettua korianterinsiementä
4
tomaattia
2
vihreää paprikaa
2
vihreää chiliä ( poista siemenet ja valkoinen osa chilin sisästä)
500 g
pakastepinaatinlehtiä tai tuoreita (myös säilykepinaatti on loistava tähän tarkoitukseen. Sellaista myydään itämaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä.)
2-3 dl
kasvislientä
2 dl
paksua turkkilaista jogurttia (jogurtissa pitää olla korkea rasvaprosentti, jotta se kestää kuumentamisen)
500 g
kiinteää kotijuustoa
suolaa maun mukaan
tarjolle riisiä ja naanleipää

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä hetki pannulla. Lisää kaikki mausteet sipulien joukkoon ja kuullota niitä hetki. Lisää kuutioidut paprikat, tomaatit ja hienonnetut chilit pannulle.
  2. Huuhtele pinaatti etenkin jos käytät säilykepinaattia, joka on ollut suolavedessä. Lisää pinaatti ja kasvisliemi pannulle. Anna seoksen kiehua noin 30 min.
  3. Lisää jogurtti ja kuutioitu juusto. Mausta suolalla.

    Kuumenna ja tarjoile riisin sekä linssidahlin kanssa.
    Lisää chiliä jos haluat oikein tulista ruokaa.

Kommentit

    Näytä lisää