Porkkanahalva jäätelön kanssa

Yllätä vieraasi tällä arvaamattoman hyvällä jälkiruoalla. Porkkana saa aivan uuden elämän tässä jälkiruoassa. Et arvaisi syöväsi porkkanasta tehtyä herkkua, jos et olisi valmistanut tätä itse.
  • 3 1/2 h + jäähdytys
  • 4 hengelle

Ainekset

500 g
porkkanoita keitettynä ja soseutettuna
2,5 dl
täysmaitoa
2 dl
raakaruokosokeria
100 g
voita
1
kanelitanko
4
kardemumman siementä
koristeeksi: mantelilastuja ja keltaisia rusinoita
tarjolle:
vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja höyrytä tai keitä porkkanat kypsiksi. Soseuta. Laita sose paksupohjaiseen kattilaan yhdessä maidon, sokerin, voin ja mausteiden kanssa. Seoksen täytyy kiehua miedolla lämmöllä pitkä aika. Lisää tarvittaessa loraus maitoa. Keittele seosta välillä sekoitellen miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia.
  2. Kaada halva astiaan ja nosta jäähtymään jääkaapiin. Jälkiruoka on valmista, kun halva on jäähtynyt. Poista kardemumman kuoret ja kanelitanko. Tarjoile kylmää halvaa jäätelön kanssa. Voit lämmittää halvan myös kuumaksi vaikka mikrossa, mutta parempaa se on kylmänä hillomaisena.

  3. Halvaa on montaa erilaista, ja halva sana tarkoittaa jotain makeaa jälkiruokaa. Sitä valmistetaan eritavalla riippuen missäpäin maailmaa ollaan. Tämä resepti on peräisin Bangladeshissä ja Intiassa asunnelta suomalaiselta, joka on saanut reseptinsä nepalilaiselta kotiapulaiselta.

Kommentit

    Näytä lisää