Kurpitsakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsakeitto

Halloweenjuhlia varten koristele kurpitsakeittolautaset hauskoilla mustasta kartongista leikatuilla lepakonsiivillä. Keitto saa makua tuorejuustosta.

26.10.2009 7:35
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min
Energia205 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    kurpitsan hedelmälihaa (oranssia halloweenkurpitsaa)

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    voita

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 6 dl

    kasvislientä

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • suolaa ja valkopippuria maun mukaan

  • yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Paloittele kurpitsa, sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa rasvassa. Lisää viini ja keitä kannen alla 5 minuuuttia.

  2. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sulata joukkoon tuorejuusto ja viimeistele maku suolalla ja valkopippurilla. Koristele keitto halutessasi tuoreilla yrteillä, esim. timjamilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit