Reseptit

Kurpitsakeitto

Halloweenjuhlia varten koristele kurpitsakeittolautaset hauskoilla mustasta kartongista leikatuilla lepakonsiivillä. Keitto saa makua tuorejuustosta.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 205 kcal / annos

Ainekset

500 g
kurpitsan hedelmälihaa (oranssia halloweenkurpitsaa)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
1 dl
valkoviiniä
6 dl
kasvislientä
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Poista kurpitsasta siemenet ja kuori.
    Paloittele kurpitsa, sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne kattilassa rasvassa.
    Lisää viini ja keitä kannen alla 5 minuuuttia.
  2. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
    Soseuta keitto sauvasekoittimella.
    Sulata joukkoon tuorejuusto ja viimeistele maku suolalla ja valkopippurilla. Koristele keitto halutessasi tuoreilla yrteillä, esim. timjamilla.
    Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää