Suklaa-turkinpippurikakku

Tämä kakku sopii halloweenjuhlien jälkiruokapöytään. Hämähäkki on käynyt kärpäsen kimppuun kakun koristeessa.
  • 1 h + jäähdytysaika
  • n. 8-10 annosta
  • 458 kcal / annos

Ainekset

pohja:
150 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
50 g
turkinpippurirouhetta
1 dl
maitoa
lakritsi-toffeekuorrutus:
150 g
Kick-lakritsitoffeekarkkeja (yhdessä lakritsassa on 19 g)
1 dl
kuohukermaa
koristeet:
valkoista sokerikuorrutetta
rusnoita ja mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
    Sekoita munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.

    Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita hyvin.
  2. Kaada taikina pyöreään n. 23 cm halkaisijaltaan kokoiseen kakkuvuokaan.
    Paista noin 25-30 min kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.
  3. Halloween-kakun kuorrute
    Laita kattilaan Kick-karkit ja kerma. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada sitten pohjan päälle.

    Nosta kakku jääkaapiin ja anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua sokerikuorrutteella.

    Voit tehdä haluamasi kuvion ja koristella pinnan vielä vaikka muovisilla hämähäkeillä ja rusinoista ja manteleista tehdyillä kärpäsillä nostaaksesi kauhutunnelmaa.

    Rusinoista saat kärpäsiä leikkaamalla rusinan molemmille puolille pitkittäin pienen viillon. Työnnä viiltoon mantelilastut niin saat kärpäselle siivet. Valkoista pyöreästä strösseleistä saat vielä kärpäselle silmät jos haluat. Ne voi liimata sokerikuorrutteella.

Kommentit

    Näytä lisää