Kalaliemi

Itse tehty kalaliemi on terveellistä ja herkullista. Eikä vaikeaa ollenkaan!
  • 2-3 tuntia
  • n. 2 x 4 hengen keittoon

Ainekset

1 kg
puhdistettuja fileeraustähteitä
pää, nahka, selkäruoto, evät tai pikkukaloja
2
purjosipulia
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkopippuria
5
mustapippuria
n. 50 g
karkeaa merisuolaa
nippu yrttejä: esim. tillin varsia, persiljaa ja timjamia
n. 3 l
vettä

Valmistusohjeet

  1. Pilko kalan fileeraustähteet pienemmiksi ja huuhtele ne hyvin. Pilko purjo, sipulit ja porkkana. Laita ne tilavaan kattilaan mausteiden kanssa.

    Lisää vettä niin paljon, että kalanosat peittyvät. Ruodoista irtoava vaahto nousee liemen pinnalle helpoimmin, kun kattilassa ei ole ahdasta.

  2. Keittele lientä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia ja hämmentele välillä. Poista ruodoista muodostuva vaahto liemen pinnalta.

    Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.

  3. MUISTA!

    Kun kalanosat ovat jäähtyneet, voit halutessasi poistaa kalahiput ruodoista haarukalla. Myös päästä saattaa löytää herkullisia poskilihoja, joten ne kannattaa kaivella tarkkaan talteen.

    Käytä liemi kalakeiton valmistukseen. Voit myös pakastaa osan liemestä.

Kommentit

    Näytä lisää