Carpaccio ja piparjuurikastiketta

Yrttinen carpaccio on todella helppo alkuruoka hienompiinkin juhliin.
  • 25 min
  • 4 hengelle
  • 367 kcal / annos

Ainekset

600 g
pala naudan marmoroitunutta sisäfileetä
nippu yrttejä kuten timjamia, rosmariinia ja salviaa
suolaa
loraus oliiviöljyä
30 g
voita
nippu rucolasalaattia
250 g
kirsikkatomaattia
50 g
parmesanjuustoa
1 dl
ranskankermaa
2 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna yrtit ja hiero ne suolan kanssa lihan pintaan. Paista lihaa pannulla öljyn ja voin seoksessa, niin että se ruskistuu vähän jokapuolelta. Jos haluat kypsemmän lihan nosta se vielä 200 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi.

    Leikkaa lihasta ohuita siivuja terävällä veitsellä ja levitä ne matalaan astiaan limittäin.
  2. Leikkaa rucola ja ripottele sitä lihan pinnalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annos. Leikka vielä parmesanista kuorimaveitsellä ohuita siivuja annoksen päälle.

  3. Sekoita ranskankerman joukkoon raastettu piparjuuri ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile carpaccio piparjuurikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää