Carpaccio ja piparjuurikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Carpaccio ja piparjuurikastiketta

Yrttinen carpaccio on todella helppo alkuruoka hienompiinkin juhliin.

30.10.2009 11:22
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min
Energia367 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    pala naudan marmoroitunutta sisäfileetä

  • nippu yrttejä kuten timjamia, rosmariinia ja salviaa

  • suolaa

  • loraus oliiviöljyä

  • 30 g

    voita

  • nippu rucolasalaattia

  • 250 g

    kirsikkatomaattia

  • 50 g

    parmesanjuustoa

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 2 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna yrtit ja hiero ne suolan kanssa lihan pintaan. Paista lihaa pannulla öljyn ja voin seoksessa, niin että se ruskistuu vähän jokapuolelta. Jos haluat kypsemmän lihan nosta se vielä 200 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi. Leikkaa lihasta ohuita siivuja terävällä veitsellä ja levitä ne matalaan astiaan limittäin.

  2. Leikkaa rucola ja ripottele sitä lihan pinnalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annos. Leikka vielä parmesanista kuorimaveitsellä ohuita siivuja annoksen päälle.

  3. Sekoita ranskankerman joukkoon raastettu piparjuuri ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile carpaccio piparjuurikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit