Pippuripihvi ja vuohenjuusto-perunamuusi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pippuripihvi ja vuohenjuusto-perunamuusi

Sisäfileestä tehdyn pippuripihvin kehtaa tarjota nirsollekin vieraalle!

30.10.2009 11:28
Määrä4 hengelle
Valmistusaika1 h
Energia734 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    naudan sisäfileestä tehtyä pihviä

  • 1 rkl

    rosepippuria

  • 1 rkl

    viherpippuria

  • 1 rkl

    mustapippuria

  • voita ja öljyä paistamiseen

  • suolaa aivan lopuksi

  • Vuohenjuustomuusi:

  • 1 kg

    Rosamunda perunoita

  • 2 dl

    kuumaa kerma-maitoseosta

  • suolaa

  • 50 g

    voita kuutioina

  • 100 g

    vuohenjuustoa kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Valmista perunamuusi ensin valmiiksi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kuumenna voi-kermaseos. Kaada se perunoiden joukkoon ja murskaa perunat muusiksi. Lisää joukkoon voi- ja juustokuutiot. Sekoita hyvin. Pidä muusi kuumana uunissa.

  2. Valmista pihvit vasta kun kaikki muu on valmiina. Kuivaa liha ennen paistamista. Hienonna pippurit aivan hienoksi huhmaressa. Pyöritä pihvit pippuriseoksessa. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Paista muutama pihvi kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Jos paistat suuremman määrän, paista pannulla pihveihin nopeasti kaunis väri ja nosta ne uuninkestävään vuokaan. Jatka kypsennystä 200 asteisessa uunissa kunnes pihvi on toivomassasi kypsyydessä. Käytä lihan sisälämpötilan mittaria. Mausta suolalla lopuksi.

  3. Noin 3 cm paksun pihvin paistaminen: Raaka: noin 1 1/2 min. molemmilta puolilta Medium: noin 3 min. molemmilta puolilta Kypsä - noin 5 min. molemmilta puolilta Pihvin sisälämpö: 52 °C hyvin punertava 56-58 °C medium 61-62 °C melko kypsä 64-66 ° täysin kypsä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit