Reseptit

Pippuripihvi ja vuohenjuusto-perunamuusi

Sisäfileestä tehdyn pippuripihvin kehtaa tarjota nirsollekin vieraalle!
  • 1 h
  • 4 hengelle
  • 734 kcal / annos

Ainekset

4
naudan sisäfileestä tehtyä pihviä
1 rkl
rosepippuria
1 rkl
viherpippuria
1 rkl
mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa aivan lopuksi
Vuohenjuustomuusi:
1 kg
Rosamunda perunoita
2 dl
kuumaa kerma-maitoseosta
suolaa
50 g
voita kuutioina
100 g
vuohenjuustoa kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Valmista perunamuusi ensin valmiiksi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kuumenna voi-kermaseos. Kaada se perunoiden joukkoon ja murskaa perunat muusiksi. Lisää joukkoon voi- ja juustokuutiot. Sekoita hyvin. Pidä muusi kuumana uunissa.
  2. Valmista pihvit vasta kun kaikki muu on valmiina.

    Kuivaa liha ennen paistamista. Hienonna pippurit aivan hienoksi huhmaressa. Pyöritä pihvit pippuriseoksessa.

    Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Paista muutama pihvi kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Jos paistat suuremman määrän, paista pannulla pihveihin nopeasti kaunis väri ja nosta ne uuninkestävään vuokaan. Jatka kypsennystä 200 asteisessa uunissa kunnes pihvi on toivomassasi kypsyydessä. Käytä lihan sisälämpötilan mittaria.

    Mausta suolalla lopuksi.

  3. Noin 3 cm paksun pihvin paistaminen:
    Raaka: noin 1 1/2 min. molemmilta puolilta
    Medium: noin 3 min. molemmilta puolilta
    Kypsä - noin 5 min. molemmilta puolilta

    Pihvin sisälämpö:
    52 °C hyvin punertava
    56-58 °C medium
    61-62 °C melko kypsä
    64-66 ° täysin kypsä

Kommentit

    Näytä lisää